Olejové bagety

Hodnocení receptu

Ingredience

280 ml vody
2 lžičky soli
1 lžička cukru
4 lžíce oleje
1 lžíce sušeného mléka
200 g celozrnné mouky
300 g hladké mouky
hrst posekaných čerstvých lístků bazalky
2 lžičky sušeného droždí

Postup

Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto.

Po vykynutí rozpůlíme, z každé půlky vyválíme dlouhý váleček na plech.

Necháme ještě 15-20 minut kynout, na povrchu nařežeme zářezy a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 25 minut.

Bazalku je možné vynechat, případně místo ní použít jinou bylinku nebo koření.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 14:28:48 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři