Pšeničné klasy

Hodnocení receptu

Ingredience

220 ml vody
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
60 g změklého másla nebo hery
100 g pšeničné celozrnné mouky
360 g hladké mouky
1 lžička koření na americké brambory
21 g čerstvého droždí
1 vejce na potření
sezam na posypání

Postup

Suroviny na těsto vložíme do pekárny a nastavíme program Těsto (pokud pekárnu nemáme, zpracujeme v míse vařečkou).

Vykynuté těsto rozdělíme na třetiny a z každé vyválíme bagetu. Přeneseme na plech s papírem na pečení.

Nůžkami šikmo nastříháme (viz foto), nastříhané části střídavě vyklápíme na opačné strany.

Na plechu necháme ještě chvíli kynout, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem.

Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (190°C, asi 20 minut).

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 14:32:31 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři