Rohlíky z pekárny
Ingredience
260 ml vlažné vody
2 lžičky soli
1 lžička cukru
3 lžíce oleje
350 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
20 g čerstvého droždí
1 vejce na potření
Postup
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Po vykynutí ho na pomoučeném vále rozdělíme na tři stejné části, každou ještě na 6 stejných kousků. Každý kousek rukama roztáhneme nebo válečkem rozválíme na placičku (ovál nebo trojúhelník) a smotáme do rohlíku. Skládáme je na plech vyložený papírem na pečení. Necháme je 30-40 minut kynout, potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme posypat semínky a upečeme (200°C, 15 minut).
Podobné recepty:
Škvarkové rohlíky,
Rohlíky částečně celozrnné,
Křupavé dalamánky,
Houstičky,
Olejové bagety,
Otrubové rohlíky,
Velké rohlíky,
Obyčejné domácí rohlíky,
Barevné krucánky,
Pšeničné klasy,
Plněné rohlíky,
Rohlíky z pekárny,
Bílé bagety,
Housky (rohlíky) na ráno,
Celozrnné dalamánky sezamové,
Rohlíky s otrubami,
Margarita se semínky,
Sýrové rohlíky s kečupem,
Francouzské bagety,
Podmáslové rohlíky,
další recepty z kategorie Pečivo
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.