Pangasius v žampionech
Ingredience
600 g filet z pangasia
1 plechovka sterilovaných žampionových plátků
250 ml smetany na vaření
1 lžíce hořčice
1 lžíce hladké mouky
olej
sůl
koření na ryby
mletý pepř
citronová šťáva
Postup
Rybu necháme částečně rozmrznout, z obou stran osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 30-60 minut odležet.
Žampiony scedíme.
Na pánvi rozpálíme malé množství oleje, filety posypeme kořením na ryby a z obou stran na pánvi opečeme dozlatova. Vyndáme na talíř a udržujeme v teple.
Do výpeku na pánvi nasypeme okapané žampiony, krátce osmahneme, zaprášíme moukou, dobře rozmícháme a chvíli společně restujeme. Pak zalijeme vodou (asi 0,5 l), rozmícháme a chvíli povaříme. Je-li omáčka moc hustá, zředíme vodou. Pak přilijeme smetanu, přidáme hořčici, osolíme, opepříme, promícháme a zase povaříme. Nakonec podle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Podobné recepty:
Krabí kremrole,
Kapr na hořčici,
Losos na rozmarýnu,
Hlíva s těstovinami,
Smažené pangakousky,
Rybí salát,
Růžový kapr,
Ryba v citronové strouhance,
Pangasius po mlynářsku,
Pstruh po mlynářsku,
Tuňák v jarním těstíčku ,
Rybí filé v těstíčku,
Pečený pangasius s mandlemi,
Ryba pod peřinou,
Smažené rybky,
Rybí nugety,
Sezamová rybička,
Filé v rajském kabátku,
Pečení pstruzi,
Pangasius v žampionech,
další recepty z kategorie Ryby, mořské plody
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.