Ryba na řecký způsob
Ingredience
3 - 4 plátky mořské ryby (použila jsem pangasia)
4 lžíce olivového oleje
1 velká cibule
6 - 7 stroužků česneku
4 rajčata
3 dl kečupu
3 dl bílého vína
sůl
mletý pepř
drcený kmín
rozmarýn
Postup
Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme půlkolečka cibule, rozmačkaný česnek a společně orestujeme. Přidáme rajčata, opepříme, zalijeme kečupem a vínem. Za občasného zamíchání necháme dusit, dokud směs mírně nezhoustne. Zatím do zapékací misky vytřené olejem naskládáme porce ryby, osolíme a posypeme kmínem a rozmarýnem. Zalijeme omáčkou, přikryjeme poklicí nebo alobalem a na 30 minut vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Podáváme s rýží, těstovinami, kroupami, kuskusem, pohankou, bramborami,... co kdo rád.
Podobné recepty:
Rybička v alobalu,
Tuňákové brambory,
Pangasius raz-dva,
Dietní rybička,
Losos s koprovými brambůrkami,
Losos s pórkem,
Rybí nugety,
Kari rybka,
Kapr po cikánsku ,
Sezamová rybička,
Losos snadno a rychle,
Rybí salát,
Treska smažená v mandlových lupíncích,
Rybí filé na leču,
Ryba pod peřinou,
Pangasius na zelenině,
Růžový kapr,
Velké krevety s rýží ,
Rybí filé po ďábelsku,
Lahůdkový losos za 10 minut,
další recepty z kategorie Ryby, mořské plody
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.