Ryba na řecký způsob

Hodnocení receptu

1 2 3 4 5

Ingredience

3 - 4 plátky mořské ryby (použila jsem pangasia)
4 lžíce olivového oleje
1 velká cibule
6 - 7 stroužků česneku
4 rajčata
3 dl kečupu
3 dl bílého vína
sůl
mletý pepř
drcený kmín
rozmarýn

Postup

Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme půlkolečka cibule, rozmačkaný česnek a společně orestujeme. Přidáme rajčata, opepříme, zalijeme kečupem a vínem. Za občasného zamíchání necháme dusit, dokud směs mírně nezhoustne. Zatím do zapékací misky vytřené olejem naskládáme porce ryby, osolíme a posypeme kmínem a rozmarýnem. Zalijeme omáčkou, přikryjeme poklicí nebo alobalem a na 30 minut vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Podáváme s rýží, těstovinami, kroupami, kuskusem, pohankou, bramborami,... co kdo rád.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 11:26:19 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři