Ryba na řecký způsob
Ingredience
3 - 4 plátky mořské ryby (použila jsem pangasia)
4 lžíce olivového oleje
1 velká cibule
6 - 7 stroužků česneku
4 rajčata
3 dl kečupu
3 dl bílého vína
sůl
mletý pepř
drcený kmín
rozmarýn
Postup
Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme půlkolečka cibule, rozmačkaný česnek a společně orestujeme. Přidáme rajčata, opepříme, zalijeme kečupem a vínem. Za občasného zamíchání necháme dusit, dokud směs mírně nezhoustne. Zatím do zapékací misky vytřené olejem naskládáme porce ryby, osolíme a posypeme kmínem a rozmarýnem. Zalijeme omáčkou, přikryjeme poklicí nebo alobalem a na 30 minut vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Podáváme s rýží, těstovinami, kroupami, kuskusem, pohankou, bramborami,... co kdo rád.
Podobné recepty:
Kapr s hořčicí v sýrovém těstíčku,
Pstruh na másle s mandlemi,
Ryba s hořčicí,
Filé po cigánsku,
Vánoční kapr bez smažení,
Losos na rozmarýnu,
Kapřík v kabátku,
Rybí filé na leču,
Pangasius v pivním těstíčku,
Tuňákové brambory,
Hlíva na rozmarýnu,
Losos s koprovými brambůrkami,
Standova rybka,
Ryba liu (treska),
Báječná ryba,
Pečený losos,
Pangasius v žampionech,
Pstruh na rozmarýnu,
Filé v páře se zeleninou,
Losos snadno a rychle,
další recepty z kategorie Ryby, mořské plody
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.