Rybí filety s těstovinami
Ingredience
600 g filet z aljašské tresky nebo pangasa
400 g těstovin
olej
1-2 lžíce hladké mouky
2 lžíce hořčice
1 cibule
4 rajčata
400 ml smetany na vaření
50 g strouhaného sýra
sůl
mletý pepř
citron
máslo na vymazání
Postup
Částečně rozmražené filety z obou stan osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme 30-60 minut odležet.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a udržujeme v teple.
Na trošce oleje osmahneme cibulku dozlatova, zasypeme moukou a usmažíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme smetanou a krátce povaříme, osolíme, opepříme a vmícháme hořčici. Měla by vzniknout hustá omáčka, podle potřeby můžeme naředit mlékem.
Pekáč nebo zapékací misku vymažeme máslem. Rozprostřeme polovinu uvařených těstovin, na ně naskládáme polovinu filet, kolečka rajčat a zalijeme polovinou omáčky. Všechny vrstvy ještě jednou zopakujeme a povrch posypeme sýrem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do zezlátnutí povrchu (asi 20 minut).
Podobné recepty:
Velké krevety s rýží ,
Rybí nugety,
Rybí filé v těstíčku,
Rybí šátečky se sýrem,
Báječná ryba,
Ryba v citronové strouhance,
Filé v páře se zeleninou,
Pstruh na rozmarýnu,
Losos na rozmarýnu,
Hlíva s těstovinami,
Losos s koprovými brambůrkami,
Pstruh na másle s mandlemi,
Rybička v alobalu,
Pstruh s jogurtovou pěnou,
Pečení pstruzi,
Pečený pangasius s mandlemi,
Kari kapr,
Pangasius na zelenině,
Krabí kremrole,
Ryba na řecký způsob,
další recepty z kategorie Ryby, mořské plody
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.