Rybí filety s těstovinami

Hodnocení receptu

Ingredience

600 g filet z aljašské tresky nebo pangasa
400 g těstovin
olej
1-2 lžíce hladké mouky
2 lžíce hořčice
1 cibule
4 rajčata
400 ml smetany na vaření
50 g strouhaného sýra
sůl
mletý pepř
citron
máslo na vymazání

Postup

Částečně rozmražené filety z obou stan osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme 30-60 minut odležet.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a udržujeme v teple.
Na trošce oleje osmahneme cibulku dozlatova, zasypeme moukou a usmažíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme smetanou a krátce povaříme, osolíme, opepříme a vmícháme hořčici. Měla by vzniknout hustá omáčka, podle potřeby můžeme naředit mlékem.
Pekáč nebo zapékací misku vymažeme máslem. Rozprostřeme polovinu uvařených těstovin, na ně naskládáme polovinu filet, kolečka rajčat a zalijeme polovinou omáčky. Všechny vrstvy ještě jednou zopakujeme a povrch posypeme sýrem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do zezlátnutí povrchu (asi 20 minut).

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 11:32:17 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři