Tuňákové brambory
Ingredience
4-6 (podle velikosti) brambor uvařených ve slupce
1 plechovka drceného tuňáka ve vlastní šťávě (185 g)
1 malá plechovka rajského protlaku (cca 80 g)
sůl
čerstvý mletý pepř
pár lístků bazalky
1 menší cibule
olivový olej
Postup
Na lžíci olivového oleje osmažíme najemno pokrájenou cibuli dozlatova.
Přidáme obsah plechovek s tuňákem i protlakem, promícháme a podle potřeby přilijeme trochu vody tak, aby omáčka nebyla příliš hustá. Osolíme, opepříme a necháme přejít varem. Odstavíme a vmícháme na kousky natrhané lístky bazalky.
Brambory oloupeme a pokrájíme na kolečka.
Dvě jednoporcové zapékací misky vytřeme olejem. Na dno naskládáme menší polovinu brambor a na ně rozložíme omáčku, dvě lžíce omáčky si necháme.
Na omáčku naskláráme zbývající brambory, osolíme, zakápneme olivovým olejem, povrch ozdobíme zbytkem omáčky a dáme do trouby zapéct do zezlátnutí (200°C, asi 20 minut).
Nakonec ozdobíme kouskem cibule, lístkem bazalky a podáváme.
Podobné recepty:
Pečení pstruzi,
Filé v rajském kabátku,
Rybí filé v těstíčku,
Křupavé pikantní rybí kousky,
Kapr na hořčici,
Zapečená rybka,
Kapr s hořčicí v sýrovém těstíčku,
Pečený losos,
Špenátový pekáč s rybou,
Báječná ryba,
Tuňákové brambory,
Rybí filé na zelenině,
Pstruzi na bazalce,
Mořské plody s rýží,
Pstruh na másle se šalvějí,
Krabí kremrole,
Smažené rybky,
Pikant čudlička,
Filé na cibuli a slanině,
Rybí nugety,
další recepty z kategorie Ryby, mořské plody
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.