Tuňákové brambory

Hodnocení receptu

Ingredience

4-6 (podle velikosti) brambor uvařených ve slupce
1 plechovka drceného tuňáka ve vlastní šťávě (185 g)
1 malá plechovka rajského protlaku (cca 80 g)
sůl
čerstvý mletý pepř
pár lístků bazalky
1 menší cibule
olivový olej

Postup

Na lžíci olivového oleje osmažíme najemno pokrájenou cibuli dozlatova.

Přidáme obsah plechovek s tuňákem i protlakem, promícháme a podle potřeby přilijeme trochu vody tak, aby omáčka nebyla příliš hustá. Osolíme, opepříme a necháme přejít varem. Odstavíme a vmícháme na kousky natrhané lístky bazalky.

Brambory oloupeme a pokrájíme na kolečka.

Dvě jednoporcové zapékací misky vytřeme olejem. Na dno naskládáme menší polovinu brambor a na ně rozložíme omáčku, dvě lžíce omáčky si necháme.

Na omáčku naskláráme zbývající brambory, osolíme, zakápneme olivovým olejem, povrch ozdobíme zbytkem omáčky a dáme do trouby zapéct do zezlátnutí (200°C, asi 20 minut).

Nakonec ozdobíme kouskem cibule, lístkem bazalky a podáváme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 11:42:41 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři