Tuňákové brambory
Ingredience
4-6 (podle velikosti) brambor uvařených ve slupce
1 plechovka drceného tuňáka ve vlastní šťávě (185 g)
1 malá plechovka rajského protlaku (cca 80 g)
sůl
čerstvý mletý pepř
pár lístků bazalky
1 menší cibule
olivový olej
Postup
Na lžíci olivového oleje osmažíme najemno pokrájenou cibuli dozlatova.
Přidáme obsah plechovek s tuňákem i protlakem, promícháme a podle potřeby přilijeme trochu vody tak, aby omáčka nebyla příliš hustá. Osolíme, opepříme a necháme přejít varem. Odstavíme a vmícháme na kousky natrhané lístky bazalky.
Brambory oloupeme a pokrájíme na kolečka.
Dvě jednoporcové zapékací misky vytřeme olejem. Na dno naskládáme menší polovinu brambor a na ně rozložíme omáčku, dvě lžíce omáčky si necháme.
Na omáčku naskláráme zbývající brambory, osolíme, zakápneme olivovým olejem, povrch ozdobíme zbytkem omáčky a dáme do trouby zapéct do zezlátnutí (200°C, asi 20 minut).
Nakonec ozdobíme kouskem cibule, lístkem bazalky a podáváme.
Podobné recepty:
Krabí zelenina,
Rybí salát,
Pstruh po mlynářsku,
Pangasius na zelenině,
Kapr po cikánsku ,
Filé v sýrovém kabátku,
Pstruh na rozmarýnu,
Rybí filety s těstovinami,
Pangasius po mlynářsku,
Treska smažená v mandlových lupíncích,
Dietní rybička,
Lahůdkový losos za 10 minut,
Pikant čudlička,
Steak z tuňáka,
Vánoční kapr bez smažení,
Pangasius raz-dva,
Pečení pstruzi,
Mořské plody s rýží,
Velké krevety s rýží ,
Losos s koprovými brambůrkami,
další recepty z kategorie Ryby, mořské plody
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.