Vánoční kapr bez smažení

Hodnocení receptu

Ingredience

4-6 porcí kapra
sůl
citronová šťáva
hořčice
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce strouhanky
3 lžičky koření na ryby
5 lžic drcených mandlí
trochu oleje

Postup

Omyté a osušené porce kapra ze všech stran osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme půl hodiny až hodinu v chladu odležet. Pak znovu osušíme a lehce potřeme hořčicí. Smícháme mouku, strouhanku, koření a mandle. V této směsi obalíme porce kapra, dobře přitlačíme. Pekáč vyložíme papírem na pečení, papír potřeme olejem, naskládáme na něj rybu a každou porci pokapeme asi půl lžičkou oleje. Vložíme do trouby vyhřáté na 200-210°C. Pečeme asi 40 minut, během pečení občas otočíme, aby se rovnoměrně opekl ze všech stran. Podáváme s bramborovým salátem, nejlépe tímto.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 11:43:24 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři