Zapečené těstoviny se salámem a vejci
Ingredience
2 lžíce oleje
100 g anglické slaniny
200-250 g měkkého salámu
1 sklenička krájené sterilované červené kapie (340 g)
350 g těstovin
4 vejce
1 lžička koření čubrica
špetka pepře
sůl
svazek petrželové natě
150 g tvrdého sýra
Postup
Anglickou slaninu a salám nakrájíme na kostičky. Papriku scedíme.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Zatímco se voda ohřívá, na pánvi s rozpáleným olejem rozškvaříme slaninu a opečeme dokřupava. Vybereme ji do zapékací misky a ve vyškvařeném tuku na pánvi opečeme salám. Pak ho i s tukem vylijeme ke kostičkám slaniny do zapékací mísy. Osolíme, přidáme koření, pokrájenou petrželku a dobře promícháme. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a společně s paprikou přidáme ke slanině a salámu. Přidáme i vejce a všechno důkladně promícháme. Nakonec povrch posypeme nastrouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě zapečeme (200°C, 15 minut).
Podobné recepty:
Jižanské kotlety,
Plovdivské maso,
Vepřová žebírka,
Debrecínské plátky,
Bigos,
Klobásky v zelenině,
Francouzské brambory,
Vepřová pečeně z nového hrnce,
Nadívaná vepřová pečeně,
Lečo s uzeninou,
Vepřové maso v zelenině,
Marinovaná játra,
Schovančiny plátky,
Balkánská vepřová pečínka,
Vepřové s houbami a rozmarýnem,
Těstoviny s klobásou,
Bramborový točenec,
Kotlety v zelenině,
Pařížské řízky,
Maso v mrkvi s hráškem,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.