Maso na cibuli

Hodnocení receptu

Ingredience

500 g masa (vepřové, krůtí, kuřecí)
5-6 větších cibulí
4 papriky
5-6 rajčat
sůl
mletý pepř
česnek
oblíbené koření (použila jsem gyros)

Postup

Maso nakrájíme na nudličky, smícháme s rozmačkaným česnekem a kořením. Cibuli pokrájíme nahrubo, papriky na nudličky, rajčata na kolečka.
Na suché dno hrnce (žádný tuk!) dáme vrstvu cibule, asi 1,5 cm na výšku. Na cibuli rozložíme maso, osolíme, pokryjeme paprikou, poslední vrstva jsou rajčata. Lehce osolíme (není nutné), opepříme a přikryjeme pokličkou. Nepodlévat! Postavíme na plotýnku, zapneme na slabo (el. sporák č.3) a až se začne z hrnce ozývat bublání přepneme na nejnižší stupeň. 45 minut neodkrýváme. Pak sundáme pokličku, je-li v hrnci ještě dost puštěné tekutiny, zesílíme plamen a bez pokličky necháme vydusit. Až se začne cibule přichytávat ke dnu hrnce, je hotovo.
Podáváme s bramborami, těstovinami nebo s chlebem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 13:34:10 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři