Maso na cibuli
Ingredience
500 g masa (vepřové, krůtí, kuřecí)
5-6 větších cibulí
4 papriky
5-6 rajčat
sůl
mletý pepř
česnek
oblíbené koření (použila jsem gyros)
Postup
Maso nakrájíme na nudličky, smícháme s rozmačkaným česnekem a kořením. Cibuli pokrájíme nahrubo, papriky na nudličky, rajčata na kolečka.
Na suché dno hrnce (žádný tuk!) dáme vrstvu cibule, asi 1,5 cm na výšku. Na cibuli rozložíme maso, osolíme, pokryjeme paprikou, poslední vrstva jsou rajčata. Lehce osolíme (není nutné), opepříme a přikryjeme pokličkou. Nepodlévat! Postavíme na plotýnku, zapneme na slabo (el. sporák č.3) a až se začne z hrnce ozývat bublání přepneme na nejnižší stupeň. 45 minut neodkrýváme. Pak sundáme pokličku, je-li v hrnci ještě dost puštěné tekutiny, zesílíme plamen a bez pokličky necháme vydusit. Až se začne cibule přichytávat ke dnu hrnce, je hotovo.
Podáváme s bramborami, těstovinami nebo s chlebem.
Podobné recepty:
Rošťáci,
Maso podle Michala Davida,
Vepřové kotletky na jablkách ,
Pikantní maso,
Vepřová žebírka,
Krabí závitky,
Pečené maso se zelím a těstovinami,
Marinovaná játra,
Zapečené těstoviny se salámem a vejci,
Židovská jehla,
Pikant-kotlety v alobalu,
Kotlety v medové lázni,
Bleskové špagety s vepřovým masem,
Vepřové nadivoko,
Pepřové vepřové,
Vepřová kýta v rychlém lístkovém těstě ,
Andulčino maso na zelenině,
Kotlety na šlehačce,
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou,
Chudákova husa,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.