Oběd z papiňáku
Ingredience
1 kg libové krkovičky
150 g anglické slaniny
2 velké cibule
1 kg brambor
olej
1 lžička mleté papriky
sůl
pepř
drcený kmín
hrst mražené zeleniny (např. mrkev s hráškem)
Postup
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a z obou stran posolíme a opepříme. 1 cibuli nakrájíme na kolečka. Dno tlakového hrnce vyložíme tenkými plátky slaniny. Na ni rozložíme kolečka cibule a na ně naskládáme plátky masa. Druhou cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na rozpáleném oleji, odstavíme a vmícháme papriku. Toto nalijeme do hrnce na maso a na povrch naskládáme na čtvrtky nakrájené oloupané brambory. Osolíme, okmínujeme a můžeme přisypat hrst zeleniny (není nutné). Podlijeme asi 1,5 - 2 dl vody a hrnec uzavřeme. Postavíme na plotnu, zapneme a od chvíle, kdy hrnec začne syčet dusíme 20 minut. Pak odstavíme a počkáme, až zchladne, aby šel hrnec otevřít.
Podobné recepty:
Košovská specialita,
Schovančiny plátky,
Krkovička na cibuli se slaninou,
Marinovaná játra,
Vepřová žebírka,
Žraločí ploutve,
Vepřové s houbami a rozmarýnem,
Andulčino maso na zelenině,
Vepřové kung-pao,
Čínské vepřové nudličky,
Chalupářská bašta,
Bagety s překvapením,
Vepřová panenka na barbecue omáčce ,
Bramborová pizza,
Kotlety Tokio,
Diblíkův propálený chřtán,
Vepřová pečeně se sýrem,
Zapečené kotlety,
Rozlítaný ptáček ,
Vepřové nadivoko,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.