Plovdivské maso
Ingredience
600 g vepřového masa (kýta, plecko)
olej nebo sádlo
1 velká cibule
4 stroužky česneku
4 lžíce ostrého kečupu
1 lžička mleté papriky
1 lžíce hladké mouky
sůl
Postup
Na rozpáleném tuku necháme zesklovatět cibuli. Přidáme na kousky pokrájené maso a za stálého míchání opečeme do zrůžovění cibule. Pak osolíme, vmícháme papriku, rozmačkaný česnek, kečup a krátce společně osmahneme. Podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody a krátce povaříme.
Podáváme s hráškovou rýží (nebo čímkoliv jiným).
Podobné recepty:
Žraločí ploutve,
Marinovaná játra,
Prokládané brambory,
Krabí závitky,
Znojemské plátky,
Buřty v pivní lázni,
Dušené plecko na smetaně,
Pečené maso se zelím a těstovinami,
Pivovarská bašta,
Bratislavské plecko,
Vepřové nadivoko,
Azu,
Vepřové plátky po selsku,
Pórek se šunkou,
Medvědí tlapy,
Athénská jehla,
Gyros řízky,
Bramborová pizza,
Sikulské kotlety,
Vepřová kýta s citronovo-olivovou náplní ,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.