Steaky s rajčaty a bazalkou

Hodnocení receptu

Ingredience

4 plátky vepřové kotlety
4 plátky toustového chleba
olivový olej
2 snítky tymiánu
2 snítky petrželky
2 snítky bazalky
kůra a šťáva z 1 citronu
500 g cherry rajčátek
1 lžíce balzamikového octa
sůl
pepř

Postup

Na pánvi nasucho opečeme toustový chléb. Pak ho společně s bylinkami podrtíme v mixéru. Přidáme citronovou kůru, lžíci oleje a promícháme.

Do pánve nalijeme trochu oleje a z obou stran na něm prudce opečeme plátky masa z každé strany 1-2 minuty.

Pak je naskládáme na plech nebo do pekáče, osolíme, a posypeme drobenkou z chleba a bylinek. Obložíme omytými rajčátky.

Všechno osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme do změknutí masa (asi 20-25 minut).

Před podáváním rajčata pokapeme balsamikovým octem a ozdobíme bazalkou.

Podáváme se šťouchanými bramborami.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 14:11:26 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři