Vepřová pečeně z nového hrnce
Ingredience
800 g vepřové pečeně
1 velká cibule
sůl
koření Vepřová krkrovička s česnekem (nebo jiné)
olej
Postup
Maso na povrchu rozkrájíme na "mřížku" asi do hloubky 1 cm. Hrnec vytřeme olejem. Maso otřeme ze všech stran o naolejované dno, vyjmeme, a z každé strany osolíme a okořeníme.
Hrnec postavíme na plotnu a zahřejeme. Vložíme maso rozkrájenou stranou dolů a odsuneme bokem. Ve zbývající části hrnce za občasného míchání opečeme cibuli. Maso mezitím otočíme aby se opeklo i z druhé strany. Až je ze všech stran opečené a cibule osmahnutá dozlatova, navršíme ji na maso, malinko podlijeme horkou vodou, přikryjeme pokličkou a ztlumíme plamen. Po třičtvrtě hodině plotýnku vypneme a pečeni na ní necháme "dojít".
Po částečném vychladnutí rozkrájíme na plátky. Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem, nebo s chlebem, hořčicí a sterilovanými okurkami.
Podobné recepty:
Francouzské brambory,
Kotlety na másle s jablky,
Vepřové maso v zelenině,
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou,
Vepřová žebírka,
Pařížské řízky,
Atlantik,
Pivovarská bašta,
Vepřová roláda,
Smažený sýr se šunkou,
Kotlety na rýži,
Bramborová pizza,
Tlačenková podkova,
Klobásy v bramborovém těstě,
Vepřové kotlety v majonéze,
Chudákova husa,
Kotlety Tokio,
Debrecínské plátky,
Maso podle Michala Davida,
Maďarské pikantní plátky,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.