Vepřové na smetaně
Ingredience
600 g vepřového masa (kýta nebo plecko)
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
1 cibule
4 bobkové listy
6 kuliček nového koření
špetka tymiánu
mletý pepř
sůl
250 ml smetany na vaření
1-2 lžíce hladké mouky
1 lžička cukru
2 lžíce octa
olej nebo sádlo
zelená petrželka
Postup
Cibuli nakrájíme na kousky, očištěnou zeleninu také, jednu mrkev necháme celou.
Na rozpáleném tuku opečeme ze všech stran omyté, osušené, osolené a opepřené maso (nejlépe v tlakovém hrnci).
Pak do hrnce přidáme všechnu zeleninu, nové koření, tymián a bobkový list. Podlijeme trochou horké vody nebo vývaru, uzavřeme a dusíme doměkka. Měkké maso, celou mrkev a bobkové listy vytáhneme z hrnce. Ostatní rozmixujeme a přecedíme do kastrolu. Znovu povaříme, podle potřeby přilijeme vodu nebo vývar. Ve smetaně rozkvedláme mouku (podle množství a požadované hustoty omáčky) a přes cedník nalijeme do kastrolu. Osladíme, okyselíme a chvíli povaříme. Dochutíme solí, a octem.
Nakonec do omáčky vmícháme na kousky posekanou mrkev a nadrobno pokrájenou petrželku a vložíme na plátky pokrájené maso.
Podáváme s knedlíkem.
Podobné recepty:
Pivovarská bašta,
Oběd z papiňáku,
Vepřové kung-pao,
Střapaté řízky od Irči,
Rošťáci,
Debrecínské plátky,
Kotlety Tokio,
Vepřová kýta v rychlém lístkovém těstě ,
Atlantik,
Špagety zapečené v leču,
Chalupářská bašta,
Ražniči,
Vepřová roláda,
Bratislavské plecko,
Zapečené kotlety,
Vietnamská pánev,
Pikantní omeleta,
Vepřová kýta s Mochovankou,
Pikant-kotlety v alobalu,
Vepřový perkelt,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.