Vepřové na smetaně

Hodnocení receptu

Ingredience

600 g vepřového masa (kýta nebo plecko)
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
1 cibule
4 bobkové listy
6 kuliček nového koření
špetka tymiánu
mletý pepř
sůl
250 ml smetany na vaření
1-2 lžíce hladké mouky
1 lžička cukru
2 lžíce octa
olej nebo sádlo
zelená petrželka

Postup

Cibuli nakrájíme na kousky, očištěnou zeleninu také, jednu mrkev necháme celou.
Na rozpáleném tuku opečeme ze všech stran omyté, osušené, osolené a opepřené maso (nejlépe v tlakovém hrnci).
Pak do hrnce přidáme všechnu zeleninu, nové koření, tymián a bobkový list. Podlijeme trochou horké vody nebo vývaru, uzavřeme a dusíme doměkka. Měkké maso, celou mrkev a bobkové listy vytáhneme z hrnce. Ostatní rozmixujeme a přecedíme do kastrolu. Znovu povaříme, podle potřeby přilijeme vodu nebo vývar. Ve smetaně rozkvedláme mouku (podle množství a požadované hustoty omáčky) a přes cedník nalijeme do kastrolu. Osladíme, okyselíme a chvíli povaříme. Dochutíme solí, a octem.
Nakonec do omáčky vmícháme na kousky posekanou mrkev a nadrobno pokrájenou petrželku a vložíme na plátky pokrájené maso.
Podáváme s knedlíkem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 14:24:56 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři