Pajšl

Hodnocení receptu

Ingredience

1 vepřové srdce
1 vepřový jazyk
2 mrkve
2 petržele
1/2 celeru
1 cibule
350 - 400 ml smetany
sůl
10 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
3 bobkové listy
lžička tymiánu
2 lžíce octa
2 lžíce hladké mouky
olej

Postup

Očištěné srdce a jazyk uvaříme v osolené vodě společně s kuličkami koření a bobkovými listy doměkka ( v tlakovém hrnci asi 40 minut). Jazyk hned po uvaření zchladíme studenou vodou, oloupeme a společně se srdcem nakrájíme na drobné kousky. Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli do zesklovatění, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, tymián a všechno společně osmažíme. Zalijeme přecezeným vývarem ze srdce a jazyka a vaříme do změknutí zeleniny. Ve smetaně rozkvedláme mouku, vlijeme do omáčky a necháme chvíli povařit. Vmícháme pokrájené vnitřnosti, podle potřeby dosolíme a okyselíme octem. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 14:50:22 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři