Pajšl
Ingredience
1 vepřové srdce
1 vepřový jazyk
2 mrkve
2 petržele
1/2 celeru
1 cibule
350 - 400 ml smetany
sůl
10 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
3 bobkové listy
lžička tymiánu
2 lžíce octa
2 lžíce hladké mouky
olej
Postup
Očištěné srdce a jazyk uvaříme v osolené vodě společně s kuličkami koření a bobkovými listy doměkka ( v tlakovém hrnci asi 40 minut). Jazyk hned po uvaření zchladíme studenou vodou, oloupeme a společně se srdcem nakrájíme na drobné kousky. Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli do zesklovatění, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, tymián a všechno společně osmažíme. Zalijeme přecezeným vývarem ze srdce a jazyka a vaříme do změknutí zeleniny. Ve smetaně rozkvedláme mouku, vlijeme do omáčky a necháme chvíli povařit. Vmícháme pokrájené vnitřnosti, podle potřeby dosolíme a okyselíme octem. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
Podobné recepty:
Pórek se šunkou,
Palačinky s párkem,
Smažené klobásy,
Bůček na bramborách,
Kotlety v leču,
Bigos,
Vepřové závitky v alobalu ,
Smažené špízy,
Plecko v zelenině,
Čínské vepřové nudličky,
Vepřové kostky se zeleninou,
Pikantní vepřové kotlety ,
Klobásové knedlíky,
Schovančiny plátky,
Bratislavské plecko,
Klobásový pudink,
Těstoviny s klobásou,
Vepřové plátky po selsku,
Zasýřené kotlety,
Pikantní ježci,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.