Chlebové bochánky
Ingredience
těsto: 350 ml vody
1 lžička soli
1 lžička octa
1 lžíce olivového oleje
300 g celozrnné špaldové mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky
100 g žitné celozrnné mouky
1 lžička chlebového koření
2 lžičky sušeného droždí
60 g slunečnicových semínek
náplň: 500 g kysaného zelí
150 g uzeného masa
dále: slunečnicová semínka
1 vejce na potření
Postup
Suroviny na těsto dáme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme udělat a vykynout těsto. Zelí scedíme a vymačkáme. Kdo nerad moc kyselé, může je propláchnout vodou. Pak je rozložíme na čistou utěrku a necháme oschnout. Lehce je osolíme a opepříme. Maso nakrájíme na malé kostičky. Zelí i maso rozdělíme na osm stejných hromádek. Nakynuté těsto rozdělíme na osm stejných dílků. Z každého vytvarujeme bochánek, zploštíme, dáme na něj osminu zelí, osminu masa a zabalíme jako buchtu. Položíme na plech spojem dolů. Bochánky na plechu potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě 20 minut kynout. Pak je znovu potřeme a posypeme semínky. Pečeme při 190°C 20 minut dozlatova.
Podobné recepty:
Bramborové dukátky,
Chléb Vysočina,
Pšenično-žitný celozrnný bochník,
Bramboráky,
Čínské nudle,
Savojské brambory,
Rychlý žitný chléb,
Bramborák jako příloha,
Brambory zapečené se sýrem a petrželkou,
Květákové placičky,
Těstoviny se zeleninou,
Sýrové krokety,
Smažená cuketa,
Tortellini s rajčaty,
Pizza,
Pizza bábovka,
Hrachové placky s brokolicí,
Kapustový prejt,
Špagety s medovou omáčkou,
Balkánské taštičky,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.