Chlebové bochánky
Ingredience
těsto: 350 ml vody
1 lžička soli
1 lžička octa
1 lžíce olivového oleje
300 g celozrnné špaldové mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky
100 g žitné celozrnné mouky
1 lžička chlebového koření
2 lžičky sušeného droždí
60 g slunečnicových semínek
náplň: 500 g kysaného zelí
150 g uzeného masa
dále: slunečnicová semínka
1 vejce na potření
Postup
Suroviny na těsto dáme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme udělat a vykynout těsto. Zelí scedíme a vymačkáme. Kdo nerad moc kyselé, může je propláchnout vodou. Pak je rozložíme na čistou utěrku a necháme oschnout. Lehce je osolíme a opepříme. Maso nakrájíme na malé kostičky. Zelí i maso rozdělíme na osm stejných hromádek. Nakynuté těsto rozdělíme na osm stejných dílků. Z každého vytvarujeme bochánek, zploštíme, dáme na něj osminu zelí, osminu masa a zabalíme jako buchtu. Položíme na plech spojem dolů. Bochánky na plechu potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě 20 minut kynout. Pak je znovu potřeme a posypeme semínky. Pečeme při 190°C 20 minut dozlatova.
Podobné recepty:
Sýrové krokety,
Pizza chléb,
Smetanovo-sýrové trojúhelníky,
Grahamový se sojovou moukou,
Zapékané okurky,
Babiččiny houstičky,
Brambory na smetaně,
Těstovinové lečo,
Špaldový podmáslový chléb velký,
Pochoutkové těstoviny,
Pizza bábovka,
Celozrnný semínkový chlebík,
Špaldový jogurtový chléb,
Bretaňské fazole,
Šafránové rizoto,
Aglio Olio e Peperoncino,
Cuketa v sýrovém těstíčku,
Domácí chleba podle babičky Evy,
Grahamový chléb se semínky,
Strouhanec s mákem,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.