Chlebové bochánky

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 350 ml vody
1 lžička soli
1 lžička octa
1 lžíce olivového oleje
300 g celozrnné špaldové mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky
100 g žitné celozrnné mouky
1 lžička chlebového koření
2 lžičky sušeného droždí
60 g slunečnicových semínek
náplň: 500 g kysaného zelí
150 g uzeného masa
dále: slunečnicová semínka
1 vejce na potření

Postup

Suroviny na těsto dáme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme udělat a vykynout těsto. Zelí scedíme a vymačkáme. Kdo nerad moc kyselé, může je propláchnout vodou. Pak je rozložíme na čistou utěrku a necháme oschnout. Lehce je osolíme a opepříme. Maso nakrájíme na malé kostičky. Zelí i maso rozdělíme na osm stejných hromádek. Nakynuté těsto rozdělíme na osm stejných dílků. Z každého vytvarujeme bochánek, zploštíme, dáme na něj osminu zelí, osminu masa a zabalíme jako buchtu. Položíme na plech spojem dolů. Bochánky na plechu potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě 20 minut kynout. Pak je znovu potřeme a posypeme semínky. Pečeme při 190°C 20 minut dozlatova.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-06 21:03:37 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři