Smetanovo-sýrové trojúhelníky
Ingredience
těsto: 600 g polohrubé mouky
2 lžičky soli
1 lžička cukru
150 ml oleje
350 ml mléka
42 g čerstvého droždí
náplň: 300 g zakysané smetany
6-8 stroužků česneku
200 g uzeného tvrdého sýra
zelené bylinky dle chuti
500 g cibule
80 g másla
1 lžička krystalového cukru
na potření: 1 vejce
1 lžíce mléka
sezamová semínka
Postup
Začneme cibulí. Oloupanou pokrájíme a na másle pomalu smažíme na malém plameni. Až cibule hodně zmenší objem, přidáme cukr a pomalinku smažíme do zezlátnutí. Necháme vychladnout.
Smetanu smícháme s rozmačkaným česnekem, sýr nastrouháme.
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, buď klasicky s kváskem a vařečkou, nebo necháme pracovat domácí pekárnu.
Nakynuté těsto rozdělíme na tři stejně velké části. Každou rozválíme na obdélník, potřeme česnekovou smetanou, posypeme vychladlou cibulí, sýrem a bylinkami.
Zamotáme jako roládu a ostrým nožem rozkrájíme na "trojúhelníky". Naskládáme je na plech s papírem na pečení.
Každý kousek potřeme vejcem rozšlehaným se lžící mléka a posypeme semínky.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme do zezlátnutí (20-25 minut).
Podobné recepty:
Pivní chléb,
Šoulet,
Rychlý žitný chléb,
Otrubové slané pečivo,
Podmáslový špaldovo-žitný chléb,
Omeleta s houbami,
Brambory na smetaně,
Voňavé bramboráčky,
Těstoviny s rajčaty a bazalkou,
Savojský quiche,
Bramborák jako příloha,
Hrachové placky s brokolicí,
Dýňová kaše,
Pizza bábovka,
Grahamový s rozmarýnem,
Tofu na rajčatech,
Špaldový celozrnný bochník,
Bramboráky,
Bramborové tvarožníky,
Langoše z ledničky,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.