Sýrové tyčky
Ingredience
120 ml mléka
150 g rozpuštěného másla nebo hery
1 vejce
1/2 lžičky soli
1 lžička cukru
špetka pepře
150 g nastrouhaného Eidamu
370 - 400 g hladké mouky (podle velikosti vejce)
20 g čerstvého droždí
vejce na potření
semínka na posypání
Postup
Suroviny vložíme do pekárny a zapneme program Těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny, každou vyválíme na plát tlustý asi 1/2 cm a rozkrájíme na proužky široké 2 cm. Klademe je na plech vyložený papírem na pečení a každý zkroutíme. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Necháme ještě chvíli kynout a upečeme dorůžova (asi 15 minut při 200°C).
Myslím, že by šlo těsto vypracovat i ručně (kdo nemá pekárnu), ale nemám to vyzkoušené.
Na fotce je přesně polovina z jedné dávky.
Podobné recepty:
Sýrové špecle,
Jablkové knedlíky,
Brambory se sýrovou omáčkou,
Sýrové totellini,
Rychlý chléb s bramborovou kaší,
Cuketová pánev,
Penne arrabbiata (Naštvané penne),
Jednoduchý hrnkový chléb,
Zeleninové rizoto,
Brambory zapečené se sójovým granulátem,
Bylinkový chlebíček,
Noky čtyř druhů sýrů,
Vaječná omeleta s uzeným sýrem a pažitkou,
Míchaná vajíčka se zeleninou,
Chlebozávin,
Lilek se sýrem,
Knedle s vajíčkem,
Těstoviny se zeleninou,
Podmáslový špaldovo-žitný chléb,
Opečenky z kolínek,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.