Sýrové tyčky
Ingredience
120 ml mléka
150 g rozpuštěného másla nebo hery
1 vejce
1/2 lžičky soli
1 lžička cukru
špetka pepře
150 g nastrouhaného Eidamu
370 - 400 g hladké mouky (podle velikosti vejce)
20 g čerstvého droždí
vejce na potření
semínka na posypání
Postup
Suroviny vložíme do pekárny a zapneme program Těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny, každou vyválíme na plát tlustý asi 1/2 cm a rozkrájíme na proužky široké 2 cm. Klademe je na plech vyložený papírem na pečení a každý zkroutíme. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Necháme ještě chvíli kynout a upečeme dorůžova (asi 15 minut při 200°C).
Myslím, že by šlo těsto vypracovat i ručně (kdo nemá pekárnu), ale nemám to vyzkoušené.
Na fotce je přesně polovina z jedné dávky.
Podobné recepty:
Otrubové slané pečivo,
Lúčenecký bílý chléb,
Cuketová pánev,
Jemný grahamový chléb,
Špagety se třemi druhy sýra,
Zeleninové placičky,
Vařené kukuřičné klásky,
Brambory na smetaně,
Cuketová čína,
Květák v pivním těstíčku,
Pohankové palačinky s bryndzou,
Jablkové knedlíky,
Zeleninové palačinky,
Těstovinové lečo,
Langoše,
Zapečené brambory s ředkvičkami,
Květák na mozeček,
Míchaná vajíčka se zeleninou,
Savojský quiche,
Domácí chleba podle babičky Evy,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.