Sýrové tyčky
Ingredience
120 ml mléka
150 g rozpuštěného másla nebo hery
1 vejce
1/2 lžičky soli
1 lžička cukru
špetka pepře
150 g nastrouhaného Eidamu
370 - 400 g hladké mouky (podle velikosti vejce)
20 g čerstvého droždí
vejce na potření
semínka na posypání
Postup
Suroviny vložíme do pekárny a zapneme program Těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny, každou vyválíme na plát tlustý asi 1/2 cm a rozkrájíme na proužky široké 2 cm. Klademe je na plech vyložený papírem na pečení a každý zkroutíme. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Necháme ještě chvíli kynout a upečeme dorůžova (asi 15 minut při 200°C).
Myslím, že by šlo těsto vypracovat i ručně (kdo nemá pekárnu), ale nemám to vyzkoušené.
Na fotce je přesně polovina z jedné dávky.
Podobné recepty:
Těstoviny se zelím,
Pohankové palačinky s bryndzou,
Halušky s brynzou,
Pizza chléb,
Těstoviny s rajčaty a bazalkou,
Jemný grahamový chléb,
Celozrnný semínkový chlebík,
Krokodýl,
Kynuté trojlístky,
Bramborová hnízda,
Langoše z ledničky,
Grahamky,
Omeleta s houbami,
Cuketová pánev,
Rychlý chléb s bramborovou kaší,
Jihočeské zelňáky vegetariánské,
Grahamový s rozmarýnem,
Jihočeské zelňáky ,
Bramborové placky se sýrem,
Bramborový nákyp se šunkou a fetou,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.