Sýrové tyčky
Ingredience
120 ml mléka
150 g rozpuštěného másla nebo hery
1 vejce
1/2 lžičky soli
1 lžička cukru
špetka pepře
150 g nastrouhaného Eidamu
370 - 400 g hladké mouky (podle velikosti vejce)
20 g čerstvého droždí
vejce na potření
semínka na posypání
Postup
Suroviny vložíme do pekárny a zapneme program Těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny, každou vyválíme na plát tlustý asi 1/2 cm a rozkrájíme na proužky široké 2 cm. Klademe je na plech vyložený papírem na pečení a každý zkroutíme. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Necháme ještě chvíli kynout a upečeme dorůžova (asi 15 minut při 200°C).
Myslím, že by šlo těsto vypracovat i ručně (kdo nemá pekárnu), ale nemám to vyzkoušené.
Na fotce je přesně polovina z jedné dávky.
Podobné recepty:
Špenátové placky,
Špagety Viva Italia,
Rychlý pšenično-žitný chléb,
Těstoviny s cuketou,
Špaldový ořechovo-rozinkový chléb,
Těstoviny se zelím,
Chlebové bochánky,
Zelňáky,
Otrubové slané pečivo,
Květákové kari s hráškem,
Zapečené brambory s ředkvičkami,
Pikantní pečená cuketa,
Kari cuketa s tofu,
Zeleninové rizoto se žampiony,
Cuketová čína,
Obyčejný hrnkový chleba,
Kynuté trojlístky,
Jihočeské zelňáky ,
Kari čočka,
Aglio Olio e Peperoncino,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.