Grahamky
Ingredience
500 g grahamové mouky
1 lžička soli
4 lžíce oleje
1 lžička cukru
400 ml vody
42 g čerstvého droždí
1 lžička kmínu
1 lžíce slunečnicových semem
1 lžička sezamu
Postup
Z uvedených surovin vypracujeme těsto (ručně nebo v pekárně).
Po vykynutí tvoříme malé bochánky. Naskládáme je na plech vyložený papírem na pečení a potřeme vodou.
Upečeme ve vyhřáté troubě (asi 20 minut). Ihned po vytažení z trouby znovu potřeme vodou.
Podobné recepty:
Balkánské taštičky,
Otrubové slané pečivo,
Sýrové špecle,
Bylinkové brambory,
Cizrna s rajčaty,
Špaldový podmáslový chléb velký,
Šoulet,
Rýžové kari s brokolicí,
Zeleninové rizoto se žampiony,
Slovenské halušky,
Jihočeské zelňáky vegetariánské,
Sýrové krokety,
Brambory zapečené se sójovým granulátem,
Květák na mozeček,
Omeleta s houbami,
Švestkové knedlíky v bramborovém těstu,
Rychlý pšenično-žitný chléb,
Hermelín,
Chléb se šalvějí a semínky,
Květákové placičky,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.