Zapékané okurky
Ingredience
2 ks okurek
400 g vařených brambor
150 g hlívy
150 g eidamu
1 cibule
sůl
česnek
200 g zakysané smetany
4 lžíce oleje
drcený pepř
Čas přípravy
60 minut
Postup
Na tuku osmažte plátky cibulky, přisypte kousky hlívy, česneku a vše nasypte do krájených plátků brambor i okurek. Ochuťte solí, pepřem, spojte smetanou a polovinou jemně nastrouhaného sýra. Vsypte do vymazané formy nebo do pekáče a zvolna propékejte asi půl hodiny. Zasypte sýrem a ještě zprudka zapečte. Podávejte nejlépe s mrkvovým salátem.
Podobné recepty:
Cizrna s rajčaty,
Rohlíky opečené se sýrem,
Těstoviny s cuketou,
Balkánský pekáč,
Cuketové lívanečky,
Obyčejný chléb se zrníčky,
Špagety s medovou omáčkou,
Špenátové placky,
Podmáslový špaldovo-žitný chléb,
Rýžový pudink,
Balkánské taštičky,
Česnekový chléb,
Pečený lilek,
Sýrový nákyp,
Švestkové knedlíky v bramborovém těstu,
Špagety Viva Italia,
Babiččiny houstičky,
Pizza bábovka,
Pečený sýr,
Pšenično-žitný celozrnný bochník,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.