Rýžový pudink
Ingredience
60 g rýže
1 vejce
480 ml nízkotučného mléka
1 lžička vanilinového cukru
1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
60 g cukru
sůl
60 g rozinek
tuk na vaření
na ozdobu:
čerstvé ovoce
šlehačka
skořice
Čas přípravy
130 minut
Postup
Rýži dobře propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme okapat a ve větší nádobě smícháme s nízkotučným mlékém, rozšlehaným vejcem, vanilinovým cukrem, muškátovým oříškem, cukrem, rozinkami a solí. Směs přemístíme do pekáče lehce potřeného tukem a pečeme v troubě při 150°C asi 2 hodiny až rýže změkne. Během první hodiny pečení několikrát promícháme. Hotový pudink ozdobíme šlehačkou, kousky čerstvého ovoce a posypeme skořicí.
Podobné recepty:
Cizrna s rajčaty,
Rychlý pšenično-žitný chléb,
Pečený sýr,
Marinovaný lilek,
Balkánský pekáč,
Cibulové placky,
Sýrové krokety,
Chlebové bochánky,
Zeleninové palačinky,
Otrubové slané pečivo,
Nivovo-cibulový nářez,
Cuketové lívanečky,
Květákové placičky,
Pizza bábovka,
Bramborové dukátky,
Chléb Vysočina,
Rýžový pudink,
Krokodýl,
Omeleta s houbami,
Bramboráky,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.