Rýžový pudink

Hodnocení receptu

Ingredience

60 g rýže
1 vejce
480 ml nízkotučného mléka
1 lžička vanilinového cukru
1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
60 g cukru
sůl
60 g rozinek
tuk na vaření

na ozdobu:
čerstvé ovoce
šlehačka
skořice

Čas přípravy

130 minut

Postup

Rýži dobře propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme okapat a ve větší nádobě smícháme s nízkotučným mlékém, rozšlehaným vejcem, vanilinovým cukrem, muškátovým oříškem, cukrem, rozinkami a solí. Směs přemístíme do pekáče lehce potřeného tukem a pečeme v troubě při 150°C asi 2 hodiny až rýže změkne. Během první hodiny pečení několikrát promícháme. Hotový pudink ozdobíme šlehačkou, kousky čerstvého ovoce a posypeme skořicí.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-05 14:08:15 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři