Rýžový pudink
Ingredience
60 g rýže
1 vejce
480 ml nízkotučného mléka
1 lžička vanilinového cukru
1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
60 g cukru
sůl
60 g rozinek
tuk na vaření
na ozdobu:
čerstvé ovoce
šlehačka
skořice
Čas přípravy
130 minut
Postup
Rýži dobře propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme okapat a ve větší nádobě smícháme s nízkotučným mlékém, rozšlehaným vejcem, vanilinovým cukrem, muškátovým oříškem, cukrem, rozinkami a solí. Směs přemístíme do pekáče lehce potřeného tukem a pečeme v troubě při 150°C asi 2 hodiny až rýže změkne. Během první hodiny pečení několikrát promícháme. Hotový pudink ozdobíme šlehačkou, kousky čerstvého ovoce a posypeme skořicí.
Podobné recepty:
Voňavé bramboráčky,
Bramborové dukátky,
Grahamový s rozmarýnem,
Pšenično-žitný celozrnný bochník,
Marinovaný lilek,
Kynuté trojlístky,
Bramborák se zelím,
Jurův podmáslo-jogurtový chléb,
Chlebové bochánky,
Jednoduchý hrnkový chléb,
Pšenično-žitný chleba,
Bramborová hnízda,
Rýžové kari s brokolicí,
Bramborové placky se sýrem,
Zapékané okurky,
Pizza bábovka,
Amoletový dort s rajčaty,
Chléb s ovesnými vločkami,
Chléb se šalvějí a semínky,
Rychlý pšenično-žitný chléb,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.