Rýžový pudink
Ingredience
60 g rýže
1 vejce
480 ml nízkotučného mléka
1 lžička vanilinového cukru
1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
60 g cukru
sůl
60 g rozinek
tuk na vaření
na ozdobu:
čerstvé ovoce
šlehačka
skořice
Čas přípravy
130 minut
Postup
Rýži dobře propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme okapat a ve větší nádobě smícháme s nízkotučným mlékém, rozšlehaným vejcem, vanilinovým cukrem, muškátovým oříškem, cukrem, rozinkami a solí. Směs přemístíme do pekáče lehce potřeného tukem a pečeme v troubě při 150°C asi 2 hodiny až rýže změkne. Během první hodiny pečení několikrát promícháme. Hotový pudink ozdobíme šlehačkou, kousky čerstvého ovoce a posypeme skořicí.
Podobné recepty:
Špaldový celozrnný bochník,
Smetanovo-sýrové trojúhelníky,
Chalupářská omeleta,
Zapečené brambory s bylinkami,
Těstoviny s omáčkou z kozího sýra,
Sýrový nákyp,
Langoše,
Pšenično-žitný chleba,
Smažená cuketa,
Sýrové krokety,
Bramborové suflé s bylinkami,
Celozrnný mňam chlebík,
Cuketa v sýrovém těstíčku,
Švestkové knedlíky v bramborovém těstu,
Bramborák jako příloha,
Zapečená růžičková kapusta,
Chléb s ovesnými vločkami,
Šťouchané brambory s pažitkou,
Špaldový podmáslový chléb,
Jednoduchý hrnkový chléb,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.