Amoletový dort s rajčaty
Ingredience
0,5 l mléka
250 g hladké mouky
3 vejce
sůl
velká hrst posekaných bylinek (petrželka, pažitka, bazalka, kopr - co máme)
10-12 rajčat
300 g tvrdého sýra
sůl
mletý pepř
olej na smažení
Postup
Do mléka dáme žloutky, mouku, osolíme a ruční metličkou důkladně rozšlenáme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Necháme chvíli odpočinout. Pak vmícháme bylinky a na rozpáleném oleji usmažíme 6-7 amolet.
Jednu hotovou amoletu položíme na plech s papírem na pečení. Dortový ráfek nastavíme na stejnou velikost a postavíme kolem amolety. Rajčata nakrájíme na tenká kolečka, sýr nastrouháme. Na amoletu naskládáme rajčata, lehce osolíme a opepříme, posypeme sýrem. Na sýr položíme další amoletu a postup opakujeme do zaplnění formy. Poslední horní amoletu necháme prázdnou. Můžeme střídat růné druhy sýra.
Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180-190°C. Po 15 minutách posypeme horní amoletu zbytkem sýra a vrátíme do trouby asi na 5 minut, než se sýr roztaví.
Hotový dort necháme chvilku částečně vychladnout. Nožem objedeme okraj abychom uvolnili připečený sýr a ráfek opatrně vytáhneme nahoru.
Podáváme teplé.
Podobné recepty:
Savojské brambory,
Zapečené brambory s ředkvičkami,
Amoletový dort s rajčaty,
Pečený sýr,
Obyčejný hrnkový chleba,
Vegetariánské ražniči,
Zapečená růžičková kapusta,
Podmáslový špaldovo-žitný chléb,
Langoše,
Čínské nudle,
Těstoviny s rajčaty a bazalkou,
Rýžové kari s brokolicí,
Noky čtyř druhů sýrů,
Zeleninové rizoto,
Cuketa po řecku,
Bylinkový chlebíček,
Chlebové bochánky,
Bramborová hnízda,
Voňavé bramboráčky,
Langoše z ledničky,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.