Bramborové suflé s bylinkami
Ingredience
5 velkých brambor
1-2 lžíce másla
150 ml mléka
100 g tvrdého sýra
sůl
pepř
muškátový oříšek
4 vejce
petrželka
pažitka
libeček
mouka a tuk na vymazání a vysypání zapékací mísy
Postup
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmačkáme na kaši. Přilijeme mléko, rozpuštěné máslo a nastrouhaný sýr. Vše promícháme, okořeníme a přidáme nakrájené bylinky. Vmícháme žloutky, vyšleháme tuhý sníh a vmícháme ho do směsi. Vše vložíme do mísy a zapékáme ve vyhřáté troubě (200°C) asi 30 minut. Podáváme jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem nebo jako bramborovou přílohu k masu.
Podobné recepty:
Salát z kuskusu s fetou a avokádem,
Těstoviny se špenátem v sýrové omáčce,
Strouhanec s mákem,
Bramborové pirohy s tvarohem,
Pizza chléb,
Brambory na smetaně,
Jihočeské zelňáky vegetariánské,
Pečený sýr,
Rychlý žitný chléb,
Chalupářská omeleta,
Kari cuketa s tofu,
Bramborové suflé s bylinkami,
Chléb se šalvějí a semínky,
Knedlíkové omelety dědečka z Kunovic,
Špenátová roláda,
Bramborové dukátky,
Těstoviny s rajčaty a bazalkou,
Vařené kukuřičné klásky,
Květákové placičky,
Těstoviny s vejci,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.