Brambory zapečené se sójovým granulátem
Ingredience
6 - 7 brambor
1 krabička sójového granulátu s příchutí šunky (100 g)
1 cibule
1 lžíce másla
1 malá plechovka sterilovaného hrášku
1 vejce
2 dl mléka
100 g strouhaného eidamu
sůl
Postup
V hrnci přivedeme k varu litr osolené vody, přisypeme granulát a bez pokličky vaříme 15 minut. Zcedíme, případně vymačkáme přebytečnou vodu. Na másle zpěníme cibuli, přidáme granulát a osmažíme. Oloupané očištěné brambory pokrájíme na menší kostičky, smícháme s okapaným hráškem a opečeným granulátem, osolíme, promícháme a nasypeme do zapékací misky vytřené máslem. Vložíme do studené trouby, zapneme na 200°C a pečeme odkryté, dokud nejsou brambory téměř měkké. Pak je zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem a posypeme sýrem. Vrátíme do trouby a dopečeme dorůžova.
Podobné recepty:
Chléb Vysočina,
Knedle s vajíčkem,
Řepa z papíru,
Bramborové placky se sýrem,
Chléb s ovesnými vločkami,
Pizza,
Savojský quiche,
Zeleninová pizza z jogurtového těsta,
Pochoutkové těstoviny,
Pečený lilek,
Slovenské halušky,
Dušená kapusta s bramborami,
Zapékané okurky,
Savojský quiche,
Grahamový s rozmarýnem,
Špaldový celozrnný bochník,
Zapečená růžičková kapusta,
Kedlubny dušené na smetaně,
Špagety Viva Italia,
Vaječná omeleta s uzeným sýrem a pažitkou,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.