Brambory zapečené se sójovým granulátem
Ingredience
6 - 7 brambor
1 krabička sójového granulátu s příchutí šunky (100 g)
1 cibule
1 lžíce másla
1 malá plechovka sterilovaného hrášku
1 vejce
2 dl mléka
100 g strouhaného eidamu
sůl
Postup
V hrnci přivedeme k varu litr osolené vody, přisypeme granulát a bez pokličky vaříme 15 minut. Zcedíme, případně vymačkáme přebytečnou vodu. Na másle zpěníme cibuli, přidáme granulát a osmažíme. Oloupané očištěné brambory pokrájíme na menší kostičky, smícháme s okapaným hráškem a opečeným granulátem, osolíme, promícháme a nasypeme do zapékací misky vytřené máslem. Vložíme do studené trouby, zapneme na 200°C a pečeme odkryté, dokud nejsou brambory téměř měkké. Pak je zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem a posypeme sýrem. Vrátíme do trouby a dopečeme dorůžova.
Podobné recepty:
Savojské brambory,
Cuketová pánev,
Zahradníkovy tousty,
Tofu na rajčatech,
Tofu řízky,
Chléb se šalvějí a semínky,
Chalupářská omeleta,
Dýňová kaše,
Bylinkové brambory,
Bramborový nákyp se šunkou a fetou,
Bylinkový chlebíček,
Noky čtyř druhů sýrů,
Květák na mozeček,
Květák v pivním těstíčku,
Voňavé bramboráčky,
Brambory se sýrovou omáčkou,
Jablkové knedlíky,
Babiččiny houstičky,
Sýrové kuličky,
Květákové placičky,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.