Brambory zapečené se sójovým granulátem
Ingredience
6 - 7 brambor
1 krabička sójového granulátu s příchutí šunky (100 g)
1 cibule
1 lžíce másla
1 malá plechovka sterilovaného hrášku
1 vejce
2 dl mléka
100 g strouhaného eidamu
sůl
Postup
V hrnci přivedeme k varu litr osolené vody, přisypeme granulát a bez pokličky vaříme 15 minut. Zcedíme, případně vymačkáme přebytečnou vodu. Na másle zpěníme cibuli, přidáme granulát a osmažíme. Oloupané očištěné brambory pokrájíme na menší kostičky, smícháme s okapaným hráškem a opečeným granulátem, osolíme, promícháme a nasypeme do zapékací misky vytřené máslem. Vložíme do studené trouby, zapneme na 200°C a pečeme odkryté, dokud nejsou brambory téměř měkké. Pak je zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem a posypeme sýrem. Vrátíme do trouby a dopečeme dorůžova.
Podobné recepty:
Hermelín,
Jednoduchý hrnkový chléb,
Jurův podmáslo-jogurtový chléb,
Celozrnný semínkový chlebík,
Zapečené brambory s ředkvičkami,
Zeleninová pizza z jogurtového těsta,
Lúčenecký bílý chléb,
Bramborový dort,
Špaldový ořechovo-rozinkový chléb,
Brambory se sýrovou omáčkou,
Bramborové pirohy s tvarohem,
Těstoviny s cuketou,
Zapékané okurky,
Čili špagety,
Chléb se šalvějí a semínky,
Bramborová hnízda,
Langoše,
Krokodýl,
Míchaná vajíčka se zeleninou,
Sójové nudličky se zeleninou,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.