Cuketové lívanečky
Ingredience
1 menší cuketa (asi 450 g)
1 vejce
4 lžíce (s mírným kopečkem) celozrnné špaldové mouky (možno nahradit obyčejnou hladkou)
sůl
majoránka
dobromysl
česnek
Postup
Cuketu nastrouháme (pokud je mladá, můžeme i se slupkou), osolíme a necháme půl hodiny stát. Pak slijeme puštěnou tekutinu, přidáme vejce, mouku a podle chuti koření a česnek. Promícháme. Lžičkou lijeme do rozpáleného tuku v lívanečníku či na pánvi a z obou stran osmažíme dozlatova.
Pro čtyřčlennou rodinu dělat z dvoj až trojnásobné (radši) dávky!
Podobné recepty:
Fazole s těstovinami z Neapole,
Pizza chléb,
Zeleninová pizza z jogurtového těsta,
Jihočeské zelňáky vegetariánské,
Rýžová kaše s ovocem,
Vegetariánské ražniči,
Dýňová kaše,
Bramborový dort,
Smažená cuketa,
Marinovaný lilek,
Sójové nudličky se zeleninou,
Slovenské halušky,
Šumava - chléb,
Lúčenecký bílý chléb,
Špaldový podmáslový chléb,
Bramborové pirohy s tvarohem,
Noky čtyř druhů sýrů,
Chlebové bochánky,
Těstoviny s vejci,
Rýžové kari s brokolicí,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.