Cuketové lívanečky
Ingredience
1 menší cuketa (asi 450 g)
1 vejce
4 lžíce (s mírným kopečkem) celozrnné špaldové mouky (možno nahradit obyčejnou hladkou)
sůl
majoránka
dobromysl
česnek
Postup
Cuketu nastrouháme (pokud je mladá, můžeme i se slupkou), osolíme a necháme půl hodiny stát. Pak slijeme puštěnou tekutinu, přidáme vejce, mouku a podle chuti koření a česnek. Promícháme. Lžičkou lijeme do rozpáleného tuku v lívanečníku či na pánvi a z obou stran osmažíme dozlatova.
Pro čtyřčlennou rodinu dělat z dvoj až trojnásobné (radši) dávky!
Podobné recepty:
Domácí chleba podle babičky Evy,
Brambory na smetaně,
Špaldový ořechovo-rozinkový chléb,
Cuketová čína,
Bramborová hnízda,
Zeleninové rizoto,
Pizza bábovka,
Pšenično-žitný celozrnný bochník,
Zapečené brambory s bylinkami,
Bramborové dukátky,
Pizza chléb,
Chléb Vysočina,
Špaldový jogurtový chléb,
Šafránové rizoto,
Bramborový dort,
Rychlý žitný chléb,
Zapečené brambory s ředkvičkami,
Tříhrnkový chléb se semínky,
Chléb s ovesnými vločkami,
Špenátová roláda,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.