Jihočeské zelňáky vegetariánské
Ingredience
0,5 kg kysaného zelí
300 g polohrubé mouky
0,75 kostky hery (190 g)
2 lžičky drceného kmínu
1 lžička soli
0,5 lžičky mletého pepře
Postup
Z kysaného zelí dobře vymačkáme šťávu (kdo nerad kyselé, může ho napřed propláchnout) a pokrájíme nadrobno.
Smícháme s ostatními surovinami a dobře prohněteme.
Těsto rozdělíme na 8 stejných částí a každou rozválíme na placku 3-5 mm silnou. Nasucho opečeme z obou stran, nejlépe na přírodní litině.
Zelňáky chutnají nejlépe odleželé (aspoň 8 hodin), proto je lepší udělat je večer a konzumovat druhý den.
Výborné jsou s černým čajem.
Podobné recepty:
Smažená cuketa,
Hrachové placky s brokolicí,
Těstovinové lečo,
Čínské nudle,
Zapečené brambory s bylinkami,
Zeleninové palačinky,
Špaldový podmáslový chléb,
Pečený sýr,
Sýrové špecle,
Bylinkový chlebíček,
Grahamový chléb se semínky,
Sýrové kuličky,
Pšenično-žitný chleba,
Brambory zapečené se sójovým granulátem,
Špaldový ořechovo-rozinkový chléb,
Květák na mozeček,
Těstoviny se špenátem v sýrové omáčce,
Chléb s česnekem,
Cuketa v sýrovém těstíčku,
Míchaná vajíčka se zeleninou,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.