Jihočeské zelňáky vegetariánské
Ingredience
0,5 kg kysaného zelí
300 g polohrubé mouky
0,75 kostky hery (190 g)
2 lžičky drceného kmínu
1 lžička soli
0,5 lžičky mletého pepře
Postup
Z kysaného zelí dobře vymačkáme šťávu (kdo nerad kyselé, může ho napřed propláchnout) a pokrájíme nadrobno.
Smícháme s ostatními surovinami a dobře prohněteme.
Těsto rozdělíme na 8 stejných částí a každou rozválíme na placku 3-5 mm silnou. Nasucho opečeme z obou stran, nejlépe na přírodní litině.
Zelňáky chutnají nejlépe odleželé (aspoň 8 hodin), proto je lepší udělat je večer a konzumovat druhý den.
Výborné jsou s černým čajem.
Podobné recepty:
Obyčejný hrnkový chleba,
Bramborové pirohy s tvarohem,
Chléb s česnekem,
Nivovo-cibulový nářez,
Čočka s rýží,
Špaldový jogurtový chléb,
Zeleninové palačinky,
Těstoviny se zeleninou,
Langoše,
Knedlíkové omelety dědečka z Kunovic,
Domácí chleba podle babičky Evy,
Chalupářská omeleta,
Špaldový podmáslový chléb,
Cuketová pánev,
Těstoviny se zelím,
Bramborový dort,
Kari cuketa s tofu,
Česnekový lilek,
Lilek se sýrem,
Zeleninová pizza z jogurtového těsta,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.