Jihočeské zelňáky vegetariánské
Ingredience
0,5 kg kysaného zelí
300 g polohrubé mouky
0,75 kostky hery (190 g)
2 lžičky drceného kmínu
1 lžička soli
0,5 lžičky mletého pepře
Postup
Z kysaného zelí dobře vymačkáme šťávu (kdo nerad kyselé, může ho napřed propláchnout) a pokrájíme nadrobno.
Smícháme s ostatními surovinami a dobře prohněteme.
Těsto rozdělíme na 8 stejných částí a každou rozválíme na placku 3-5 mm silnou. Nasucho opečeme z obou stran, nejlépe na přírodní litině.
Zelňáky chutnají nejlépe odleželé (aspoň 8 hodin), proto je lepší udělat je večer a konzumovat druhý den.
Výborné jsou s černým čajem.
Podobné recepty:
Švestkové knedlíky v bramborovém těstu,
Zeleninové placičky,
Šoulet,
Podmáslový špaldovo-žitný chléb,
Česnekový lilek,
Kapustový prejt,
Sýrové tyčky,
Tofu řízky,
Nivovo-cibulový nářez,
Vařené kukuřičné klásky,
Salát z kuskusu s fetou a avokádem,
Dušená kapusta s bramborami,
Omeleta s houbami,
Krokodýl,
Italská pizza,
Bramboráky,
Sýrové kuličky,
Pšenično-žitný chleba,
Špaldový ořechovo-rozinkový chléb,
Savojské brambory,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.