Kari čočka
Ingredience
350 g čočky
1 lžíce másla
3 lžíce oleje
1 lžička kari
3 lžíce rajského protlaku
špetka cukru
sůl
ocet
mletý pepř
1 cibule
3 stroužky česneku
Postup
Čočku přebereme, opláchneme a přes noc necháme namočenou ve vodě.
Cibuli a česnek posekáme najemno a společně orestujeme na rozpáleném másle s olejem.
Přimícháme kari a přidáme čočku i s vodou ve které byla namočená. Vmícháme protlak, cukr a pod pokličkou dusíme doměkka.
Podléváme jen malinko, tak aby bylo pod čočkou jen malé množství vody.
Hotovou čočku dochutíme solí, pepřem a octem.
Podáváme s uzeninou, vejcem, ... a chlebem.
Podobné recepty:
Jemný grahamový chléb,
Marinovaný lilek,
Strouhanec s mákem,
Chléb se šalvějí a semínky,
Dušená kapusta s bramborami,
Podmáslový špaldovo-žitný chléb,
Kynuté trojlístky,
Celozrnný pšeničný bochník,
Jablkové knedlíky,
Bramborové tvarožníky,
Česnekový chléb,
Cibulový se slaninou,
Švestkové knedlíky v bramborovém těstu,
Cuketové lívanečky,
Pečený sýr,
Bramborové placky se sýrem,
Dýňová kaše,
Knedlíkové omelety dědečka z Kunovic,
Špaldový podmáslový chléb,
Špaldový ořechovo-rozinkový chléb,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.