Květák v pivním těstíčku
Ingredience
1 květák
těstíčko: 120 g polohrubé mouky
2 - 3 vejce (podle velikosti)
100 ml světlého piva
1 lžíce oleje
sůl
Postup
Květák rozebereme na růžičky, vložíme do vařící osolené vody a povaříme do poloměkka (asi 3 minuty). Scedíme a necháme vychladnout. Mouku, žloutky, olej, pivo a sůl rozšleháme vidličkou v misce, pak přimícháme sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli. V těstíčku obalujeme kousky květáku a smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podáváme s bramborami.
Podobné recepty:
Pivní chléb,
Pšenično-žitný chleba,
Tofu na rajčatech,
Chléb Vysočina,
Špaldový jogurtový chléb,
Špaldový podmáslový chléb velký,
Těstovinové lečo,
Savojské brambory,
Pikantní pečená cuketa,
Rychlý chléb s bramborovou kaší,
Langoše z ledničky,
Květák na mozeček,
Otrubové slané pečivo,
Čínské nudle,
Bramborák se zelím,
Kapustový prejt,
Rýžová kaše s ovocem,
Rýžový pudink,
Bramborové placky se sýrem,
Kedlubny dušené na smetaně,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.