Květák v pivním těstíčku
Ingredience
1 květák
těstíčko: 120 g polohrubé mouky
2 - 3 vejce (podle velikosti)
100 ml světlého piva
1 lžíce oleje
sůl
Postup
Květák rozebereme na růžičky, vložíme do vařící osolené vody a povaříme do poloměkka (asi 3 minuty). Scedíme a necháme vychladnout. Mouku, žloutky, olej, pivo a sůl rozšleháme vidličkou v misce, pak přimícháme sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli. V těstíčku obalujeme kousky květáku a smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podáváme s bramborami.
Podobné recepty:
Bramborová hnízda,
Pizza chléb,
Čínské nudle,
Langoše,
Jemný grahamový chléb,
Cukeťáci,
Balkánský pekáč,
Brambory zapečené se sójovým granulátem,
Opečenky z kolínek,
Grahamový chléb se semínky,
Salát z kuskusu s fetou a avokádem,
Marinovaný lilek,
Chléb se šalvějí a semínky,
Grahamky,
Tofu řízky,
Kari cuketa s tofu,
Cibulové placky,
Knedlíkové omelety dědečka z Kunovic,
Bramborové tvarožníky,
Aglio Olio e Peperoncino,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.