Pečený sýr
Ingredience
400-500 g tvrdého sýra
190 g jemné strouhanky
60-80 g rozpuštěného másla
Postup
Plech nebo zapékací misku o rozměrech 25x30 (nebo o chlup menší) vymažeme částí másla, nasypeme do ní polovinu strouhanky, rovnoměrně rozhrneme a dlaní mírně přitlačíme.
Sýr nastrouháme nahrubo a rozložíme rovnoměrně na vrstvu strouhanky. Posypeme ho zbytkem strouhanky a rukou zase mírně přitlačíme.
Povrch pokropíme máslem a pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme 10 minut, pak troubu zesílíme na 220°C a dopečeme dalších 10 minut, do zezlátnutí strouhanky.
Nakrájíme na porce a podáváme s jakkoliv upravenými bramborami a zeleninovým salátem. Hodí se i tatarka nebo kečup.
Podobné recepty:
Míchaná vajíčka se zeleninou,
Halušky s brynzou,
Amoletový dort s rajčaty,
Grahamový s rozmarýnem,
Jihočeské zelňáky vegetariánské,
Květák na mozeček,
Bramborové dukátky,
Sójové nudličky se zeleninou,
Špaldový ořechovo-rozinkový chléb,
Tříhrnkový chléb se semínky,
Balkánský pekáč,
Květákové placičky,
Rychlý žitný chléb,
Česnekový chléb,
Fazole s těstovinami z Neapole,
Vegetariánské ražniči,
Pochoutkové těstoviny,
Květákové kari s hráškem,
Jemný grahamový chléb,
Čínské nudle,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.