Šafránové rizoto

Hodnocení receptu

Ingredience

300 g kulatozrnné rýže
1 cibule
3 lžíce olivového oleje
100 ml bílého vína
špetka šafránu
1 litr zeleninového vývaru
250 g cherry rajčátek
200 g zeleného hrášku
pár snítek tymiánu
20 g másla
50 g tvrdého sýra
sůl
mletý pepř

Postup

Oloupanou najemno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji do zesklovatění.

Přisypeme rýži a za stálého míchání osmažíme až zbělá.

Vmícháme šafrán, zalijeme vínem a promícháme. Na mírném plameni pomalu vaříme, postupně doléváme vývar. Vývaru jenom tolik, aby byla rýže těsně ponořená. Teprve až se voda vsákne do rýže, přidáme další vývar. Občas promícháme. Toto opakujeme do změknutí rýže, asi 20-25 minut.

Až je rýže měkká, přisypeme hrášek a přepůlená rajčátka. Promícháme a necháme ještě asi 3 minuty povařit. Odstavíme.

Vmícháme máslo, nastrouhaný sýr a na kousky natrhaný tymián. Podle chuti dosolíme a opepříme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-06 19:39:26 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři