Šafránové rizoto
Ingredience
300 g kulatozrnné rýže
1 cibule
3 lžíce olivového oleje
100 ml bílého vína
špetka šafránu
1 litr zeleninového vývaru
250 g cherry rajčátek
200 g zeleného hrášku
pár snítek tymiánu
20 g másla
50 g tvrdého sýra
sůl
mletý pepř
Postup
Oloupanou najemno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji do zesklovatění.
Přisypeme rýži a za stálého míchání osmažíme až zbělá.
Vmícháme šafrán, zalijeme vínem a promícháme. Na mírném plameni pomalu vaříme, postupně doléváme vývar. Vývaru jenom tolik, aby byla rýže těsně ponořená. Teprve až se voda vsákne do rýže, přidáme další vývar. Občas promícháme. Toto opakujeme do změknutí rýže, asi 20-25 minut.
Až je rýže měkká, přisypeme hrášek a přepůlená rajčátka. Promícháme a necháme ještě asi 3 minuty povařit. Odstavíme.
Vmícháme máslo, nastrouhaný sýr a na kousky natrhaný tymián. Podle chuti dosolíme a opepříme.
Podobné recepty:
Strouhanec s mákem,
Cuketová pánev,
Knedle s vajíčkem,
Hermelín,
Květákové kari s hráškem,
Sýrový nákyp,
Pivní chléb,
Grahamový se sojovou moukou,
Pečený lilek,
Dýňová kaše,
Čočka s rýží,
Savojské brambory,
Květák v pivním těstíčku,
Čínské nudle,
Fazole s těstovinami z Neapole,
Balkánský pekáč,
Špagety se třemi druhy sýra,
Brambory zapečené se sójovým granulátem,
Cuketa jako lasagne,
Obyčejný hrnkový chleba,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.