Těstoviny se zelím
Ingredience
500 g těstovin
1 malá hlávka zelí
2 velké cibule
trocha oleje
sůl
kmín
1 lžička vegety
1 - 2 lžíce worchestrové omáčky
zelená petrželka nebo pažitka
Postup
Zelí nakrouháme na tenké nudličky, osolíme, okmínujeme, posypeme vegetou, trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka. Během dušení vmícháme cibuli, kterou jsme osmažili na co nejmenším množství oleje dorůžova. Podle potřeby podléváme, ale málo, aby ve chvíli, kdy je zelí měkké (trvá to 15 - 20 minut) v kastrólu téměř žádná voda nebyla. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, zcedíme a smícháme se zelím. Přimícháme worchestrovou omáčku a podle potřeby dosolíme. Na talíři posypeme petrželkou nebo pažitkou.
Pro masožravce kteří nepočítají kalorie můžeme do hotového vmíchat na kolečka pokrájenou osmaženou klobásu.
Podobné recepty:
Tortellini s rajčaty,
Cuketová pánev,
Těstoviny se špenátem v sýrové omáčce,
Vařené kukuřičné klásky,
Zeleninové rizoto se žampiony,
Sýrové krokety,
Dýňová kaše,
Grahamový chléb se semínky,
Jemný grahamový chléb,
Knedlíkové omelety dědečka z Kunovic,
Pohankové palačinky s bryndzou,
Pivní chléb,
Česnekový lilek,
Rychlý pšenično-žitný chléb,
Aglio Olio e Peperoncino,
Noky čtyř druhů sýrů,
Pizza,
Špaldový podmáslový chléb,
Rychlé plněné placky,
Brambory na smetaně,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.