Těstoviny se zelím
Ingredience
500 g těstovin
1 malá hlávka zelí
2 velké cibule
trocha oleje
sůl
kmín
1 lžička vegety
1 - 2 lžíce worchestrové omáčky
zelená petrželka nebo pažitka
Postup
Zelí nakrouháme na tenké nudličky, osolíme, okmínujeme, posypeme vegetou, trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka. Během dušení vmícháme cibuli, kterou jsme osmažili na co nejmenším množství oleje dorůžova. Podle potřeby podléváme, ale málo, aby ve chvíli, kdy je zelí měkké (trvá to 15 - 20 minut) v kastrólu téměř žádná voda nebyla. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, zcedíme a smícháme se zelím. Přimícháme worchestrovou omáčku a podle potřeby dosolíme. Na talíři posypeme petrželkou nebo pažitkou.
Pro masožravce kteří nepočítají kalorie můžeme do hotového vmíchat na kolečka pokrájenou osmaženou klobásu.
Podobné recepty:
Špagety Viva Italia,
Brambory na smetaně,
Podmáslový špaldovo-žitný chléb,
Halušky s brynzou,
Chléb se šalvějí a semínky,
Bylinkový chlebíček,
Těstoviny s cuketou,
Pizza chléb,
Bramborová hnízda,
Sýrové krokety,
Šnečci se sýrovou náplní,
Cuketa jako lasagne,
Bramborák jako příloha,
Omeleta s houbami,
Těstoviny s rajčaty a bazalkou,
Rychlý pšenično-žitný chléb,
Míchaná vajíčka se zeleninou,
Květák na mozeček,
Hermelín,
Domácí langoše,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.