Zapečené brambory s bylinkami
Ingredience
1 kg brambor
sůl
pepř
50 g másla
30 g hladké mouky
600 ml mléka
250 ml smetany
100 g strouhaného ementálu
svazek zelených bylinek
máslo na vymazání formy
Postup
Brambory oloupeme, omyjeme a vaříme v osolené vodě asi 20 minut. Poté je zcedíme a necháme trochu vychladnout. Rozehřejeme máslo a dozlatova na něm opražíme mouku. Smícháme mléko se smetanou a za stálého míchání přiléváme na jíšku. Svaříme do hustého bešamelu a rozpustíme v něm polovinu sýra. Osolíme a opepříme. Vařené brambory pokrájíme a dáme do vymaštěné zapékací formy. Troubu předehřejeme na 200°C. Směs bylinek omyjeme, osušíme a jemně posekáme. Polovinu jich vmícháme do bešamelu. Brambory přelijem omáčkou, posypeme zbytkem bylinek a zbylým sýrem. Zapékáme asi 15 minut. Podáváme s čestvou zeleninou nebo salátem.
Podobné recepty:
Bramborové šišky s kysaným zelím,
Bramborová hnízda,
Pečený lilek,
Bramborové pirohy s tvarohem,
Voňavé bramboráčky,
Špaldový podmáslový chléb velký,
Jemný grahamový chléb,
Obyčejný hrnkový chleba,
Kynuté trojlístky,
Slaná ovesná kaše,
Hermelín,
Sýrové tyčky,
Zahradníkovy tousty,
Hrachové placky s brokolicí,
Pizza bábovka,
Jihočeské zelňáky vegetariánské,
Špagety Viva Italia,
Tofu na rajčatech,
Celozrnný mňam chlebík,
Smetanovo-sýrové trojúhelníky,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.