Zeleninové rizoto

Hodnocení receptu

Ingredience

1 hrnek rýže
2 hrnky vody
1 sáček (350 g) mražené zeleniny - mrkev, hrášek, kukuřice
2 lžičky koření na rýži
1 malá cibule
2 lžíce oleje
kousek másla
sůl
strouhaný tvrdý sýr

Postup

Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme rýži a za stálého míchání osmažíme. Zalijeme vodou, osolíme, přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Až voda jen malinko přesahuje přes rýži, hrnec i s pokličkou dáme do postele a pořádně zabalíme dekou. Necháme tam minimálně půl hodiny (ale klidně i dél, v posteli se rýže nikdy nerozvaří, nepřipálí, a zůstane horká, dokud ji nevytáhneme). Na pánvičce rozehřejeme kousek másla, přisypeme zmrzlou zeleninovou směs, koření, trošku přisolíme a za stálého míchání smažíme do změknutí zeleniny. Vmícháme ji do hotové rýže, podle potřeby dosolíme. Na talíři posypeme strouhaným tvrdým sýrem. Podáváme s čerstvou zeleninou nebo salátem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-06 19:59:35 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři