Zeleninové rizoto
Ingredience
1 hrnek rýže
2 hrnky vody
1 sáček (350 g) mražené zeleniny - mrkev, hrášek, kukuřice
2 lžičky koření na rýži
1 malá cibule
2 lžíce oleje
kousek másla
sůl
strouhaný tvrdý sýr
Postup
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme rýži a za stálého míchání osmažíme. Zalijeme vodou, osolíme, přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Až voda jen malinko přesahuje přes rýži, hrnec i s pokličkou dáme do postele a pořádně zabalíme dekou. Necháme tam minimálně půl hodiny (ale klidně i dél, v posteli se rýže nikdy nerozvaří, nepřipálí, a zůstane horká, dokud ji nevytáhneme). Na pánvičce rozehřejeme kousek másla, přisypeme zmrzlou zeleninovou směs, koření, trošku přisolíme a za stálého míchání smažíme do změknutí zeleniny. Vmícháme ji do hotové rýže, podle potřeby dosolíme. Na talíři posypeme strouhaným tvrdým sýrem. Podáváme s čerstvou zeleninou nebo salátem.
Podobné recepty:
Tofu na rajčatech,
Otrubové slané pečivo,
Aglio Olio e Peperoncino,
Sýrové krokety,
Levné langoše,
Tortellini s rajčaty,
Bramborák jako příloha,
Chléb s ovesnými vločkami,
Cuketová pánev,
Jablkové knedlíky,
Fazole s těstovinami z Neapole,
Kari cuketa s tofu,
Sýrové tyčky,
Zahradníkovy tousty,
Cibulový se slaninou,
Šoulet,
Smažená cuketa,
Jihočeské zelňáky ,
Těstoviny s cuketou,
Cuketová čína,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.