Zelňáky
Ingredience
200 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
400 g kysaného zelí
200 g sádla (nebo 100 g sádla a 100 g pomletých nebo nadrobno posekaných škvarků)
1 vejce
1 lžička soli
1 lžička drceného kmínu
1 lžička majoránky
Postup
Ze zelí vymačkáme vodu a překrájíme ho na menší kousky. Ze všech surovin vypracujeme na vále rukama těsto. Rozválíme je na tloušťku půl centimetru a rozkrájíme na čtverce. Naskládáme je na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 10 minutách každý kousek otočíme a pečeme ještě dalších 10 minut. Konzumujeme teplé i studené. Můžeme jíst samotné, ale lepší jsou s něčím "mokrým" (např. čajem, pivem, zeleninovým salátem, polévkou,...).
Podobné recepty:
Obyčejný chléb se zrníčky,
Cuketová čína,
Slaná ovesná kaše,
Bramborové suflé s bylinkami,
Strouhanec s mákem,
Jurův podmáslo-jogurtový chléb,
Špenátová roláda,
Těstoviny se zelím,
Nivovo-cibulový nářez,
Lúčenecký bílý chléb,
Lilek se sýrem,
Zeleninové palačinky,
Šnečci se sýrovou náplní,
Sýrový nákyp,
Jemný grahamový chléb,
Špagety Viva Italia,
Tortellini s rajčaty,
Zapečená růžičková kapusta,
Savojský quiche,
Cuketa po řecku,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.