Zelňáky
Ingredience
200 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
400 g kysaného zelí
200 g sádla (nebo 100 g sádla a 100 g pomletých nebo nadrobno posekaných škvarků)
1 vejce
1 lžička soli
1 lžička drceného kmínu
1 lžička majoránky
Postup
Ze zelí vymačkáme vodu a překrájíme ho na menší kousky. Ze všech surovin vypracujeme na vále rukama těsto. Rozválíme je na tloušťku půl centimetru a rozkrájíme na čtverce. Naskládáme je na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 10 minutách každý kousek otočíme a pečeme ještě dalších 10 minut. Konzumujeme teplé i studené. Můžeme jíst samotné, ale lepší jsou s něčím "mokrým" (např. čajem, pivem, zeleninovým salátem, polévkou,...).
Podobné recepty:
Jemný grahamový chléb,
Kari cuketa s tofu,
Hrachové placky s brokolicí,
Kynuté trojlístky,
Zelňáky,
Celozrnný semínkový chlebík,
Špaldový podmáslový chléb,
Těstoviny s vejci,
Noky čtyř druhů sýrů,
Pizza chléb,
Těstoviny se špenátem v sýrové omáčce,
Špenátové placky,
Zeleninová pizza z jogurtového těsta,
Šoulet,
Květákové kari s hráškem,
Švestkové knedlíky v bramborovém těstu,
Bramborové suflé s bylinkami,
Bramborák jako příloha,
Chléb Vysočina,
Těstoviny se zelím,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.