Obyčejný chléb se zrníčky
Ingredience
4 dl vody
2 lžíce octa
3 lžičky soli
2 lžičky cukru
400 g pšeničné mouky hladké
100 g celozrnné žitné mouky
100 g celozrnné špaldové mouky
2 lžičky kmínu
2 lžíce dýňových a slunečnicových semínek
lžíce pšeničných otrub
1 lžička sušeného droždí
Postup
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program Celozrnný, bochník velký, kůrka střední. Po upečení vyklopíme z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout. Mouku špaldovou lze nahradit pšeničnou moukou celozrnnou, pšeničné otruby nejsou povinné (ovšem chléb je po nich jemnější), semínka můžeme namíchat i v jiných poměrech dle své chuti.
Podobné recepty:
Vařené kukuřičné klásky,
Chléb s česnekem,
Cuketová pánev,
Česnekový lilek,
Bylinkový chlebíček,
Těstovinové lečo,
Levné langoše,
Bramborové tvarožníky,
Špaldový celozrnný bochník,
Rychlý chléb s bramborovou kaší,
Domácí langoše,
Langoše z ledničky,
Pohankové palačinky s bryndzou,
Vaječná omeleta s uzeným sýrem a pažitkou,
Grahamky,
Čínské nudle,
Tofu na rajčatech,
Jihočeské zelňáky vegetariánské,
Hermelín,
Domácí chleba podle babičky Evy,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.