Obyčejný chléb se zrníčky
Ingredience
4 dl vody
2 lžíce octa
3 lžičky soli
2 lžičky cukru
400 g pšeničné mouky hladké
100 g celozrnné žitné mouky
100 g celozrnné špaldové mouky
2 lžičky kmínu
2 lžíce dýňových a slunečnicových semínek
lžíce pšeničných otrub
1 lžička sušeného droždí
Postup
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program Celozrnný, bochník velký, kůrka střední. Po upečení vyklopíme z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout. Mouku špaldovou lze nahradit pšeničnou moukou celozrnnou, pšeničné otruby nejsou povinné (ovšem chléb je po nich jemnější), semínka můžeme namíchat i v jiných poměrech dle své chuti.
Podobné recepty:
Květák v pivním těstíčku,
Bramborové šišky s kysaným zelím,
Bramborák jako příloha,
Savojské brambory,
Knedlíkové omelety dědečka z Kunovic,
Kynuté trojlístky,
Pečený lilek,
Těstoviny s cuketou,
Pečený sýr,
Cukeťáci,
Marinovaný lilek,
Rýžový pudink,
Pizza chléb,
Sýrové tyčky,
Jurův podmáslo-jogurtový chléb,
Bramborové suflé s bylinkami,
Celozrnný semínkový chlebík,
Jemný grahamový chléb,
Chléb Vysočina,
Celozrnný pšeničný bochník,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.