Obyčejný chléb se zrníčky
Ingredience
4 dl vody
2 lžíce octa
3 lžičky soli
2 lžičky cukru
400 g pšeničné mouky hladké
100 g celozrnné žitné mouky
100 g celozrnné špaldové mouky
2 lžičky kmínu
2 lžíce dýňových a slunečnicových semínek
lžíce pšeničných otrub
1 lžička sušeného droždí
Postup
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program Celozrnný, bochník velký, kůrka střední. Po upečení vyklopíme z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout. Mouku špaldovou lze nahradit pšeničnou moukou celozrnnou, pšeničné otruby nejsou povinné (ovšem chléb je po nich jemnější), semínka můžeme namíchat i v jiných poměrech dle své chuti.
Podobné recepty:
Amoletový dort s rajčaty,
Rýžové kari s brokolicí,
Brambory zapečené se sýrem a petrželkou,
Špaldový jogurtový chléb,
Zeleninová pizza z jogurtového těsta,
Rohlíky opečené se sýrem,
Špenátová roláda,
Cuketa jako lasagne,
Vařené kukuřičné klásky,
Šnečci se sýrovou náplní,
Květák v pivním těstíčku,
Bramborové tvarožníky,
Savojský quiche,
Slovenské halušky,
Květákové kari s hráškem,
Česnekový chléb,
Lilek se sýrem,
Rychlý žitný chléb,
Bramborák se zelím,
Brambory zapečené se sójovým granulátem,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.