Likérové keksy
Ingredience
těsto: 400 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
1 lžička prášku do pečiva
2 sáčky vanilinového cukru
2 polévkové lžíce vaječného likéru
200 g měkkého másla nebo hery
2 žloutky
náplň: 1 krémová náplň Dr. Oetker s příchutí vaječného koňaku
200 ml studeného mléka
3 polévkové lžíce moučkového cukru
125 g změklého másla
Postup
Na vále promícháme všechny sypké suroviny. Přidáme likér, máslo a žloutky. Nožem suroviny zpracujeme a když jsou částečně spojeny, vypracujeme ručně těsto. Na pomoučeném vále po částech těsto vyválíme na asi 3 mm tenké pláty a libovolnou formičkou vykrajujeme keksy. Klademe na plech pokrytý pečícím papírem. Na polovině keksů vykrájíme středy menší formičkou nebo náprstkem. Pečeme v předehřáté troubě ( 180 °C asi 10 minut ).
Podobné recepty:
Čokoládový salám - roláda ,
Kraple,
Kuličky s marcipánem,
Křupavé ovesné placičky,
Raffaello ze školy,
Linecké ze staré vídeňské kuchařky,
Kynuté ořechové cukroví,
Brabantské dortíčky,
Mandlové sušenky,
Očka kakaová,
Burizonové kuličky,
Vanilkové trubičky,
Liduščiny marokánky,
Perníčky Jarka,
Raffaello ze salka,
Bounty tyčinky,
Nutellové špičky,
Čokoládové lanýže,
Mocca kolečka,
Meruňková kolečka,
další recepty z kategorie Cukroví
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.