Likérové keksy
Ingredience
těsto: 400 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
1 lžička prášku do pečiva
2 sáčky vanilinového cukru
2 polévkové lžíce vaječného likéru
200 g měkkého másla nebo hery
2 žloutky
náplň: 1 krémová náplň Dr. Oetker s příchutí vaječného koňaku
200 ml studeného mléka
3 polévkové lžíce moučkového cukru
125 g změklého másla
Postup
Na vále promícháme všechny sypké suroviny. Přidáme likér, máslo a žloutky. Nožem suroviny zpracujeme a když jsou částečně spojeny, vypracujeme ručně těsto. Na pomoučeném vále po částech těsto vyválíme na asi 3 mm tenké pláty a libovolnou formičkou vykrajujeme keksy. Klademe na plech pokrytý pečícím papírem. Na polovině keksů vykrájíme středy menší formičkou nebo náprstkem. Pečeme v předehřáté troubě ( 180 °C asi 10 minut ).
Podobné recepty:
Kapučínové vějířky,
Ledová čokoláda ,
Linecká kolečka,
Linecké od babičky,
Žloutková očka,
Perníčky Jarka,
Křehké rohlíčky,
Dvoubarevné jazýčky,
Kuličky s marcipánem,
Koňakové špičky ,
Španělské větry s mandlemi,
Burákové rohlíčky,
Prasečí uši,
Klášterní rohlíčky,
Stříkané kokosové věnečky,
Marokánky,
Špagetky,
Med z pampelišek ,
Chilli-čokoládové polibky,
Slepovaná ořechová kolečka,
další recepty z kategorie Cukroví
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.