Marcipán ze salka
Ingredience
1 krabice sušeného mléka (400 g)
1 plechovka salka (397 g)
0,5 - 1 dl vody
1 lžička mandlového aroma
trochu oleje
moučkový cukr podle potřeby
Postup
Prosáté sušené mléko smícháme se salkem, vodou a přidáme aroma. Dobře rukama propracujeme. Pokud je hmota moc tuhá, máčíme si ruce ve vodě, je-li řídká, zahušťujeme prosátým moučkovým cukrem nebo sušeným mlékem. Pokud se nám příliš lepí na ruce, můžeme si je potřít olejem.
Tato hmota se dá použít na potažení dortu a na výrobu marcipánových růžiček a jiných ozdob.
Podobné recepty:
Jahodová dýně,
Slané rolády s ořechy k vínu,
Dort s autíčky,
Cukrová poleva,
Varna - potahovací a modelovací hmota,
Ořechový dort,
Modelovací čokoláda,
Mandlovo-čokoládový korpus,
Pytel peněz,
Čoko-smetanová poleva na dort,
Krtkův dort,
Meruňkovo-citronový dort,
Ježek,
Pruhovaná roláda,
Vanilkový tvarohový krém,
Čokoládová poleva,
Višňová roláda,
Pikantní ořechová roláda,
Kakaovo-vanilkový dort,
Šlehačkovo-jahodový dezert,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.