Marcipán ze salka
Ingredience
1 krabice sušeného mléka (400 g)
1 plechovka salka (397 g)
0,5 - 1 dl vody
1 lžička mandlového aroma
trochu oleje
moučkový cukr podle potřeby
Postup
Prosáté sušené mléko smícháme se salkem, vodou a přidáme aroma. Dobře rukama propracujeme. Pokud je hmota moc tuhá, máčíme si ruce ve vodě, je-li řídká, zahušťujeme prosátým moučkovým cukrem nebo sušeným mlékem. Pokud se nám příliš lepí na ruce, můžeme si je potřít olejem.
Tato hmota se dá použít na potažení dortu a na výrobu marcipánových růžiček a jiných ozdob.
Podobné recepty:
Maršmelounová hmota,
Nepečený tříbarevný dort,
Višňový dort s pálenkou,
Vaječný šlehaný krém,
Mramorový dort,
Tvarohovo-špenátový koláč se šunkou,
Banánový s mašlí,
Dort mašinka,
Druhý zeesanový pokus,
Jablečná roláda,
Prasátko pro štěstí,
Mátová zmrzlina,
Kakaová roláda s tvarohem,
Falešný marcipán,
Mramorovaný s mečem,
Ořechový korpus,
Pomerančový dort,
Jahodová zmrzlina s tvarohem,
Karamelová šlehačka (do dortu),
Jahodová louka,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.