Marcipán ze salka
Ingredience
1 krabice sušeného mléka (400 g)
1 plechovka salka (397 g)
0,5 - 1 dl vody
1 lžička mandlového aroma
trochu oleje
moučkový cukr podle potřeby
Postup
Prosáté sušené mléko smícháme se salkem, vodou a přidáme aroma. Dobře rukama propracujeme. Pokud je hmota moc tuhá, máčíme si ruce ve vodě, je-li řídká, zahušťujeme prosátým moučkovým cukrem nebo sušeným mlékem. Pokud se nám příliš lepí na ruce, můžeme si je potřít olejem.
Tato hmota se dá použít na potažení dortu a na výrobu marcipánových růžiček a jiných ozdob.
Podobné recepty:
Dort 100,
Šlehačková bomba s ovocem,
Kardinálovy řezy,
Pro fotbalistu,
Svatební dort,
Ořechová nádivka do dortu,
Ananasové nebe,
Mramorový dort,
Krabdort,
Medovník,
Jirkova slivovice,
Meruňkový zkušební,
Karamelový krém smetanový,
Třené lívance,
Škopíček plný rybiček,
Kniha,
Francouzské vánoční poleno,
Dort s autíčky,
Pudinkový krém,
Nepravé tiramisu,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.