Marcipán ze salka
Ingredience
1 krabice sušeného mléka (400 g)
1 plechovka salka (397 g)
0,5 - 1 dl vody
1 lžička mandlového aroma
trochu oleje
moučkový cukr podle potřeby
Postup
Prosáté sušené mléko smícháme se salkem, vodou a přidáme aroma. Dobře rukama propracujeme. Pokud je hmota moc tuhá, máčíme si ruce ve vodě, je-li řídká, zahušťujeme prosátým moučkovým cukrem nebo sušeným mlékem. Pokud se nám příliš lepí na ruce, můžeme si je potřít olejem.
Tato hmota se dá použít na potažení dortu a na výrobu marcipánových růžiček a jiných ozdob.
Podobné recepty:
Kynuté lívance,
Mandlový dort s vaječným likérem,
Pudinkový krém,
Beruška,
MEDOVNÍK - Lucka,
Francouzské vánoční poleno,
Druhý zeesanový pokus,
Dášin marcipán,
Nugátový dort,
Kávovo-oříškové roládky,
Meďáky,
Půlnoční dort,
Tvarohové amolety,
Hustá čokoládová poleva,
Smrt čokoládou,
Traktor,
Dort panenka (ananasový),
Čokoládový s kapučínem,
Alenčin tvarohový dortík,
Chlebový dort,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.