Podkova
Ingredience
světlý korpus: 3 vejce
120 g cukru krupice
3 lžíce oleje
120 g hladké mouky
kávový korpus: 3 vejce
120 g cukru krupice
2 lžíce oleje
120 g hladké mouky
1 lžíce horké vody
2 vrchovaté lžičky instantní kávy
tmavý korpus: 3 vejce
120 g curku krupice
3 lžíce oleje
100 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
krém 1: karamelový
krém 2: vanilmixový
poleva: cukrová obarvená na světle zeleno
dále: rum
kokos
marcipánové ozdoby
Postup
Korpusy: z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně po jednom zašleháme žloutky a po lžících olej. Nakonec zlehka vmícháme mouku. U kávového korpusu rozmícháme kávu v horké vodě a toto zašleháme do vaječné pěny místo třetí lžíce oleje. U tmavého korpusu smícháme kakao s moukou. Těsto nalijeme do formy s vymazaným a vysypaným dnem a upečeme (asi 20 minut při 190°C). Vychladlé korpusy pokropíme rumem a spojíme karamelovým krémem. Tímto krémem lehce potřeme i boky dortu, jenom na vyrovnání nerovností. Dáme ztuhnout do ledničky. Boky ztuhlého dortu potřeme znovu, tentokrát světlým krémem a obalíme kokosem. Povrch dortu polijeme cukrovou polevou. Zbytek krému obarvíme rovněž na zeleno, ozdobně nastříkáme po obvodu podkovy a libovolně dozdobíme marcipánovými ozdobami.
Podobné recepty:
Dort za sběr 2,
Punčová roláda,
Kávový krém s jíškou,
Jahodová zmrzlina s tvarohem,
Višňový dort s pálenkou,
Srdce k třicetinám,
Dort Jadran,
Čokoládový dezert pokušení,
Okno,
Ananasové nebe,
Ořechová nádivka do dortu,
Modelovací a potahovací hmota,
Meďáky,
Kávové řezy,
Dvoubarevná roláda,
Jablíčkový dort,
Kávovo-oříškové roládky,
Mramorovaný s mečem,
Staročeské lívance,
Jogurtový amaroun,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.