Ananasové nebe
Ingredience
těsto: 6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
240 g hladké mouky
krém: 250 g másla
150 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 ananasový pudink
1 vrchovatá lžíce polohrubé mouky
400 ml šťávy z ananasového kompotu
dále: velká plechovka ananasového kompotu (kostky 850 g)
rum
marcipán
Postup
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Po jednom vešleháme žloutky a po lžících olej. Nakonec vmícháme zlehka mouku. Těsto nalijeme do formy s vymazaným a vysypaným dnem a upečeme (190-200°C, cca 30 minut). Necháme vychladnout. Z kompotu slijeme šťávu, pokud jí není 400 ml, doplníme vodou. V troše šťávy rozmícháme pudinkový prášek a mouku. Ostatní šťávu zahříváme, do teplé vlijeme pudink s moukou a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem ušleháme do pěny. Po lžících postupně vešleháme vychladlou kaši. Vychladlý korpus dvakrát vodorovně prořízneme. Dolní část pokropíme rumem, potřeme krémem, naskládáme kousky ananasu a zatřeme krémem. Přiklopíme prostředním plátem. Pokropíme ho rumem, natřeme krémem a přiložíme poslední část korpusu. Lehce přimáčkneme. Celý dort potřeme ze všech stran tenkou vrstvou krému a dáme ztuhnout do ledničky. Vychlazený a ztuhlý dort potáhneme marcipánem a libovolně dozdobíme.
Podobné recepty:
Vlajka,
Bramborový dort s čokoládou,
Nepečený ovocný dort,
Bílková roláda,
Dort Raffaello,
Karamelová šlehačka (do dortu),
Falešný marcipán,
Třené lívance,
Variace na písecký dort,
Karamelová šlehačka (do dortu),
Cukrová poleva,
Punčová roláda,
Dort s fernetem,
Tvarohová roláda s hruškami,
Svatební dort,
Taštičky z lístkového těsta plněná brynzou,
Semifreda s jahodami,
Žloutkový krém,
Míč,
Fitness piškotový dezert,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.