Dort za sběr 2
Ingredience
korpus: 8 vajec
320 g cukru krupice
8 lžic oleje
320 g hladké mouky
krém: 500 g másla
5-6 lžic moučkového cukru
200 g vanilmixu
580 ml vody
20 ml rumu
dále: 2 plechovky jahodového kompotu
potahovací hmota (white icing)
Postup
Korpus upečeme v čtveraté formě 25x25 cm. Necháme vychladnout.
Krém: vanilmix rozšleháme s vodou a rumem a necháme 10 minut postát. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, pak po lžících zašleháme vanilmix.
Studený korpus dvakrát prokrojíme. Jednotlivé části pokropíme šťávou z kompotu, promažeme krémem a proložíme okapanými jahodami. Nakonec potřeme celý dort zvenku zbytkem krému. Dáme ztuhnout do ledničky.
Vychlazený dort potáhneme potahovací hmotou a libovolně dozdobíme.
Podobné recepty:
Zdobení dortu přes šablonu,
Pavouk,
Kávová stracciatela,
Tvarohový dort na roládě,
Dortíčky,
Nebeská roláda,
Třepací dort hnědý,
Maršmelounová hmota,
Pudinkové be-be řezy,
Pomerančový dort,
Mandlový nepečený dezert,
Čoko-smetanová poleva na dort,
Ořechový korpus s krupicí,
Mramorovaný s mečem,
Šlehačkovo-jahodový dezert,
Vanilkový tvarohový krém,
Roláda s nutellou a jahodami,
Mandlový klobouk,
Jablkový pudinkový dort,
Kakaový tunel,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.