S drakem
Ingredience
korpus: 4 vejce
160 g cukru krupice
4 lžíce oleje
160 g hladké mouky
krém: karamelový
dále: falešný marcipán
potravinářské barvy
rum
kamínky - bonbóny
Postup
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Po jednom zašleháme žloutky a pak po lžících olej. Nakonec zlehka vmícháme mouku. Těsto nalijeme do formy (průměr 24 cm) s vymazaným a vysypaným dnem a upečeme (asi 30 minut). Vychladlý korpus vodorovně rozřízneme, pokropíme rumem, potřeme krémem, přiklopíme horní polovinu a celý dort potřeme krémem zboku i shora. V ledničce necháme ztuhnout. Vychlazený ztuhlý dort potáhneme falešným marcipánem, na povrch přilepíme draka vymodelovaného též z falešného marcipánu a libovolně dozdobíme.
Podobné recepty:
S ovocem a se šlehačkou,
Kakaový tunel,
Podkova,
Mramorový dort,
Ořechovo-karamelový klaun,
Kakaová roláda s tvarohem,
Rychlá šlehačková roláda,
Krtkův dort,
Nebeská roláda,
Tučňáci,
Ořechový korpus,
Dort za sběr 1,
Mouřenín,
Jablíčkový dort,
S koníkem,
Čokoládový dort,
Mandlový nepečený dezert,
Melounový dezert,
Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!,
Šlehačkovo-pudinkový dezert,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.