S drakem
Ingredience
korpus: 4 vejce
160 g cukru krupice
4 lžíce oleje
160 g hladké mouky
krém: karamelový
dále: falešný marcipán
potravinářské barvy
rum
kamínky - bonbóny
Postup
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Po jednom zašleháme žloutky a pak po lžících olej. Nakonec zlehka vmícháme mouku. Těsto nalijeme do formy (průměr 24 cm) s vymazaným a vysypaným dnem a upečeme (asi 30 minut). Vychladlý korpus vodorovně rozřízneme, pokropíme rumem, potřeme krémem, přiklopíme horní polovinu a celý dort potřeme krémem zboku i shora. V ledničce necháme ztuhnout. Vychlazený ztuhlý dort potáhneme falešným marcipánem, na povrch přilepíme draka vymodelovaného též z falešného marcipánu a libovolně dozdobíme.
Podobné recepty:
Kávová zmrzlina,
Svatební kopretiny - zelený,
Medovník,
Tvarohový dort s pažitkou,
Ořechovo-karamelový klaun,
Zavináč,
Šestihran s růžemi,
Svěží ananasový dezert,
Alenčin tvarohový dortík,
Piškotový koláč s jahodami a šlehačkou,
Třené lívance,
Emma,
Korpus z celých vajec,
Kávová stracciatela,
Oříškový dort s perličkami,
Slané srdce,
Čokobanánový dort,
Čokoládový dort,
Varna - potahovací a modelovací hmota,
Dort s autíčky,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.