Alenčin tvarohový dortík
Ingredience
150 g másla
150 g moučkového cukru
1 žloutek
1 vanilkový cukr
2 polévkové lžíce želatiny
250 ml vody
125 ml mléka
2 měkké tvarohy (celkem 500 g)
dlouhé piškoty
kulaté piškoty
1 šlehačka v prášku (Haas nebo Dr. Oetker) + 150 ml studeného mléka
jahody
Postup
Želatinu namočíme do vody a necháme nabobtnat. Přivedeme k bodu varu (nevaříme) a vlijeme do studeného mléka. Necháme vychladnout. Žloutek, máslo, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Přidáme tvarohy a pomalu přidáváme želatinu a pořádně promícháme. Dortovou formu vymažeme máslem, obložíme dlouhými piškoty (o kousek je zkracuji), dno vyložíme kulatými piškoty. Zalijeme částí tvarohové hmoty, poklademe jahodami, opět zalijeme tvarohovou hmotou. Několik jahod rozmixujeme, přidáme trošku cukru a nacákáme na povrch dortu. Špejlí roztíráme do všech stran. Šlehačku ušleháme podle návodu na sáčku, dáme do zdobícího kornoutu a zdobíme podle vlastní fantazie. Dozdobíme jahodami. Dort dáme zatuhnout do chladničky.
Podobné recepty:
Čokoládová poleva,
Svatební dort,
Zahrádka,
Letní dortík s třešněmi,
Višňový dort s pálenkou,
Bábovka jako tiramisu,
Meďáky,
Sýr,
Šestihran s růžemi,
Tvarohový dort s pažitkou,
Bramborový dort s čokoládou,
Stomix,
Roláda bez mouky,
Šlehačková vejce,
Šlehačkový s mandarinkami,
Nepravé tiramisu,
Piškotová roláda,
Tvarohové amolety,
Míč,
Kaštanová roláda,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.