Roláda s mozaikou
Ingredience
těsto: 6 vajec
140 g cukru krupice
80 g hladké mouky
náplň: 1 sáček červeného dortového želé
250 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
1 želatinový ztužovač
100 ml vaječného likéru
Postup
Želé připravíme podle návodu na sáčku, nalijeme do talíře nebo misky a necháme pořádně ztuhnout.
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Vešleháme žloutky a krátce zašleháme mouku.
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (200°C, 8-10 minut).
Po upečení ihned stáhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout (bez rolování).
Ztuhlé želé posekáme na malé kousky.
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha.
Ztužovač zalijeme likérem, krátce rozšleháme a pak zlehka vmícháme šlehačku. Nakonec do náplně vmícháme kousky želé.
Náplň rovnoměrně rozetřeme na piškotový plát a svineme do rolády. V ledničce necháme ztuhnout.
Podobné recepty:
Svatební dort,
Falešný marcipán,
Košík s kopretinami,
Ovocný dort 2,
Ovocný dort 1,
Míč,
Ovocný dort 3,
Tlačenková podkova,
Dvě panenky,
Ořechová nádivka do dortu,
Tvarohovo-špenátový koláč se šunkou,
Tanec motýlů,
Pěnová hmota do indiánků,
Pudinkový krém,
Pruhovaná roláda,
Marcipán ze salka,
Hustá čokoládová poleva,
Kávový s kopretinami,
Tvarohovo-jahodový dort,
Kávová zmrzlina,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.