Piškotový koláč s jahodami a šlehačkou
Ingredience
těsto: 3 vejce
100 g cukru krupice
1 lžíce oleje
150 g polohrubé mouky
půl lžičky prášku do pečiva
dále: jahodová marmeláda
pudink z 200 ml mléka
půl sáčku vanilkového pudinku a 1 lžíce cukru
jahody
250 ml smetany ke šlehání (Rama Cremefine)
strouhaná čokoláda nebo čokoládová rýže
Postup
Bílky ušleháme se dvěma lžícemi studené vody a polovinou cukru na pevný sníh. Ze žloutků, druhé poloviny cukru a tří lžic horké vody ušleháme světlou pěnu. Vešleháme olej a vařečkou zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Upečeme ve vymazané a vysypané dortové formě.
Vychladlý korpus vrátíme do formy a potřeme marmeládou a polijeme pudinkem. Na pudink naskládáme kousky jahod a rozetřeme ušlehanou smetanu. Uhladíme a povrch posypeme čokoládou nebo čokoládovou rýží. Necháme vychladit a opatrně stáhneme ráfek.
Podobné recepty:
Rozkvetlá bábovka,
S jedlou fotografií,
Dortový korpus,
Kávové řezy,
Slaná cuketová bábovka,
Čokobanánový dort,
Karamelová šlehačka (do dortu),
Dort symfonie,
Cukrová poleva,
Medovník,
Pavouk,
Mandlovo-kapučínový sen,
Patrové srdce,
Kniha - skládaný dort,
Míč,
Pařížská šlehačka 1,
Ořechovo-karamelový klaun,
S ovocem a se šlehačkou,
Lotoskvítky,
Krabdort,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.