Krůtí na divoko

Hodnocení receptu

Ingredience

krůtí maso (použila jsem prsa, ale šlo by to i z kýty)
mrkev
petržel
celer (celeru a petržele dohromady zhruba tolik co mrkve)
kousek citronu
sůl
tymián
1 - 2 cibule
4 bobkové listy
po 10 kuličkách nového koření a pepře
trochu oleje
250 ml smetany na vaření
1 lžíce hladké mouky
ocet
muškátový oříšek

Postup

Maso potřeme ze všech stran olejem, osolíme a uložíme do pekáče. Posypeme tymiánem, kuličkami koření, na půlkolečka nakrájenou cibulí a na kousky pokrájenou kořenovou zeleninou. Přidáme kousek citronu a bobkové listy. Přiklopíme a necháme přes noc uležet. Druhý den podlijeme vodou a upečeme doměkka (200°C, doba pečení záleží na velikosti kusu či kusů masa). Necháme částečně zchládnout. Maso vyjmeme, vybereme bobkové listy a citron (vyhodíme). Co zbude v pekáči rozmixujeme, je-li to pro mixér moc husté, přilijeme horkou vodu. Přecedíme do kastrolu a zahříváme k varu. Ve smetaně rozkvedláme mouku a vlijeme do omáčky (je-li omáčka dost hustá díky většímu množství zeleniny, nemusíme do smetany mouku dávat). Promícháme a povaříme. Podle chuti omáčku dosolíme, okyselíme octem a okořeníme strouhaným muškátovým oříškem. Maso nakrájíme na porce a vložíme do omáčky. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 17:28:27 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři