Krůtí pečeně
Ingredience
krůtí kýta nebo její část
1 velká cibule
sůl
koření na krůtí pečeni (nebo na pečené kuře, případně jiné podobné)
sušená šalvěj
sušený tymián
olej
Postup
Omyté a osušené maso potřeme ze všech stran olejem a osolíme. Posypeme kořením, šalvějí a tymiánem, nakonec cibulí pokrájenou na půlkolečka. Přikryjeme a necháme v chladu odležet několik hodin. Podlijeme vodou a pomalu upečeme doměkka (180°C, doba pečení závisí na velikosti kusu masa, zkoušíme vpíchnutím vidličky). Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo se zelím a bramborovým knedlíkem. Případně studené s chlebem a hořčicí.
Podobné recepty:
Krůta obložená plněnými jablky,
Drůbeží plátky na karí v jablečné omáčce,
Pečená kachna,
Krůtí řízky s kukuřičnými lupínky,
Krůtí plátky v pikantní omáčce,
Krůtí roláda se špenátem,
Drůbeží prsa v kukuřici,
Krůtí v hořčičné omáčce,
Drůbeží plátky ve smetaně,
Krůtí soté,
Kuličky z krůtího masa,
Bažant na medu,
Drůbeží šťavnatý řízek,
Chilli con carne,
Krůtí v mrkvové omáčce,
Krůtí bylinková pečeně,
Krůtí roláda půvabné komtesy,
Krůtí prsa v těstíčku,
Drůbeží na paprice,
Krůtí kousky v sýrové omáčce,
další recepty z kategorie Drůbeží maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.