Krůtí roládky

Hodnocení receptu

Ingredience

4 plátky krůtích prsou
1 mrkev
kousek pórku
sůl
mletý pepř
hořčice
1 lžička sušené petrželové nati
hladká mouka
olej

Postup

Očištěnou mrkev podélně nakrájíme na čtvrtky, pórek rozebereme na jednotlivé plátky. Obojí nasypeme do vařící vody a asi 2 minuty povaříme. Scedíme a hned propláchneme studenou vodou.
Plátky masa naklepeme, z obou stran posolíme a opepříme. Jednu stranu potřeme hořčicí. Kousek mrkve obalíme plátky pórku a zabalíme do masa. Sepneme kovovou jehlou nebo párátkem a lehce obalíme v mouce.
Na pánvi rozpálíme trochu oleje a roládky ze všech stran opečeme. Pak podlijeme trochou vody nebo vývaru a pod pokličkou dusíme. Až je maso téměř měkké, vyjmeme je z pánve. Lžíci mouky rozmícháme ve vodě (množství podle toho kolik chceme šťávy) a přilijeme do pánve. Přidáme lžíci hořčice, petrželovou nať a dobře promícháme. Z masa vytáhneme jehly, vrátíme na pánev, přikryjeme pokličkou a dodusíme doměkka.
Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 17:36:24 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři