Krůtí v mrkvové omáčce

Hodnocení receptu

Ingredience

600 g krůtích prsou
1 lžíce oleje
2 lžíce másla
1 cibule
sůl
mletý pepř
tymián
400 g mrkve
citronová šťáva
2 lžíce instantní jíšky
hrst posekané pažitky

Postup

Omyté maso osušíme a ze všech stran osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.

Na hlubší pánvi nebo v kastrolu zahřejeme olej s máslem a necháme na něm zpěnit pokrájenou cibuli.

Přidáme maso a ze všech stran opečeme dozlatova.

Podlijeme trochou vývaru nebo vody a pod pokličkou dusíme.

K téměř měkkému masu přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a dodusíme doměkka.

Hotové maso vyjmeme, do kastrolu nasypeme jíšku a krátce povaříme. Množství a konzistenci omáčky korigujeme přidáním horké vody nebo jíšky.

Podle chuti omáčku dosolíme a okyselíme citronovou šťávou. Nakonec vmícháme pažitku.

Maso nakrájíme na plátky a vložíme do omáčky.

Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 17:39:21 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři