Krůta s mandlovou nádivkou
Ingredience
1 krůta
máslo
sůl
Nádivka:
3 žemle
3 vejce
100 g másla
50 g oloupaných mandlí
šálek mléka
špetka soli
špetka muškátového květu
špetka cukru
citrónová kůra
sníh ze 2 bílků
Čas přípravy
120 minut
Postup
Žemle nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Mezitím utřeme máslo se žloutky, solí, květem, cukrem a citrónovou kůrou. Přidáme žemle, tuhý sníh z bílků a ustrouhané mandle. Očištěnou a vykuchanou krůtu touto nádivkou naplníme a pečeme dozlatova.
Podobné recepty:
Krůtí v mrkvové omáčce,
Kachna s jablky,
Chilli con carne,
Drůbeží plátky ve smetaně,
Krůtí roládky,
Krůtí prsa s kukuřicí,
Krůta s mandlovou nádivkou,
Krůtí pečeně z papiňáku,
Krůtí pečeně,
Krůtí roláda půvabné komtesy,
Drůbeží šťavnatý řízek,
Krůtí kýta na smetaně,
Krůtí v hořčičné omáčce,
Drůbeží plátky v hořčičné omáčce,
Krůtí plátky v pikantní omáčce,
Krůtí řízky s kukuřičnými lupínky,
Calzone s krůtím masem,
Drůbeží plátky na karí v jablečné omáčce,
Krůtí v sezamovém těstíčku,
Krůtí roláda se špenátem,
další recepty z kategorie Drůbeží maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.